Elicopter privat prabusit la Odorheiul Secuiesc

Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 12:06
4145 citiri
Elicopter privat prabusit la Odorheiul Secuiesc
Foto: Facebook / GYROmania

Un elicopter privat s-a prabusit, sambata dimineata, in judetul Harghita, pilotul, in varsta de 39 de ani, murind pe loc.

Accidentul a fost anuntat la dispeceratul 112, in jurul orei 10:45. Conform apelului, aparatul de zbor de mici dimensiuni s-a prabusit intr-o zona impadurita din apropiere de Odorheiul Secuiesc si a luat foc la impactul cu solul, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Ministerul de Interne.

"La fata locului au ajuns in scurt timp echipaje ale ISU Harghita, ale jandarmeriei si ale SMURD. Primii pompieri ajunsi la fata locului au lichidat incendiul si au constatat ca la bordul aparatului de zbor, de tip girocopter, era o singura persoana, care in urma prabusirii a decedat. Aparatul de zbor era privat, iar pilotul in varsta de 39 de ani a fost identificat de catre autoritati. Cercetarile la fata locului sunt continuate pentru stabilirea circumstantelor accidentului de zbor", se arata in comunicatul citat.

Intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, secretarul de stat Raed Arafat a subliniat faptul ca pompierii au localizat rapid aparatul de zbor si au lichidat incendiul.

"A fost anuntata procuratura si toate echipele de interventie care trebuie sa participe la investigatie. Urmeaza sa se vada motivele", a adaugat acesta.

Intrebat daca stie care erau conditiile meteo la momentul prabusirii, Raed Arafat a declarat ca nu are informatii, dar el se afla in judetul Mures, din apropiere, unde plafonul de nori este "destul de jos".

"Zona in care a cazut este impadurita, inteleg ca a fost gasit intre copaci", a adaugat Raed Arafat, subliniind faptul ca, potrivit regulamentelor, pilotului i se comunica datele meteo si el este "cel care in final decide daca pleaca sau nu".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#elicopter prabusit Harghita , #accident
Comentarii