Iahtul german esuat, plimbat intre porturi - Garda de Coasta ceruse primirea lui in portul maritim

Sambata, 15 Iunie 2013, ora 16:55
3842 citiri
Iahtul german esuat, plimbat intre porturi - Garda de Coasta ceruse primirea lui in portul maritim

Iahtul german esuat la intrarea in portul de agrement Tomis, dupa ce nu a fost primit in portul maritim Constanta, a fost observat de Garda de Coasta romana cu ore bune inainte de producerea accidentului. Politistii de frontiera au contactat autoritatile portuare si au cerut ca nava sa fie primita in port.

Miercuri seara, la ora 22:10, Garda de Coasta a observat la intrarea in portul maritim Constanta un iaht sub pavilion german si a informat serviciul Port Control Constanta (VTS), pentru a dirija intrarea navei in portul maritim, se arata intr-un comunicat al Politiei de Frontiera remis redactiei Ziare.com.

Mazare cere ancheta in cazul naufragiului: Daca murea neamtul, era scandal cat casa

Iahtul a fost observat prin sistemul SCOMAR (Sistemul Complex de Observare, Supraveghere si Control al Traficului la Marea Neagra).

Cu toate acesta, iahtul nu a fost primit in portul Constanta, iar cetateanului german aflat la bord i s-a spus ca trebuie sa mearga in portul Tomis, pe langa care tocmai trecuse. Dupa cateva ore, Garda de Coasta a aflat ca nava a esuat.

In noaptea de miercuri spre joi, la ora 02:20, dispeceratul Grupului de Nave Constanta a fost informat de catre SCOMAR, care a primit un apel de urgenta prin sistemul 112, ca iahtul Laura, sub pavilion german, s-a lovit de un dig in apropierea Portului Tomis si a ramas blocat intre pietre, in dreptul Comandamentului Marinei, se arata in comunicatul Politiei de Frontiera.

Un iaht german a ramas blocat in stancile de la intrarea in portul turistic Tomis

Garda de Coasta a contactat Autoritatea Navala Romana, care a confirmat incidentul si i-a solicitat ajutorul pentru salvarea unei persoane aflate la bord.

La locul incidentul a fost trimisa o ambarcatiune a Garzii de Coasta, concomitent cu salupa de salvare Topaz apartinand Agentiei Romane de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare si o barca pneumatica cu doua persoane care s-au oferit sa ajute la operatiune.

Autoritatile au folosit barca pneumatica pentru a salva cetateanul german aflat la bordul iahtului, din cauza ca restul ambarcatiunilor nu se puteau apropia de stanci.

Cetateanul german a fost salvat de pe iaht si transferat, in conditii de siguranta, pe ambarcatiunea Garzii de Coasta, apoi dus in portul turistic Tomis, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD si transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta.

Iahtul esuat a fost monitorizat pe timpul noptii de echipaje ale Garzii de Coasta. Dupa ce a fost externat din spital, germanul a fost insotit in Portul Tomis de catre un echipaj al Politiei de Frontiera, care l-a condus la iaht, pentru a-si recupera bunurile personale.

Iahtul sub pavilion german Laura a esuat in noaptea de miercuri spre joi, chiar la intrarea in portul turistic Tomis, dupa ce i s-a refuzat intrarea in portul maritim Constanta, desi era noapte si furtuna. Ambarcatiunea a esuat chiar pe stancile din fata Comandamentului Marinei, care nu erau marcate corespunzator.

D.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#iaht Port Tomis, #iaht esuat Port Tomis, #iaht german Port Tomis, #Politia Frontiera iaht german , #accident
Comentarii