Premiera in Romania: Accident cu mii de victime, simulat in realitatea virtuala (Video)

Luni, 04 Iulie 2016, ora 11:44
1959 citiri
Premiera in Romania: Accident cu mii de victime, simulat in realitatea virtuala (Video)
Foto: Facebook/IGSU

Un exercitiu sub egida NATO va avea loc in premiera in Romania, la Targu Mures, unde de luni pana miercuri, va fi simulat un accident soldat cu mii de victime, cladiri prabusite, zone contaminate sau cladiri in flacari.

Simularea exercitiului va fi computerizata, transmite Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Actiunea se va desfasura intre 4-7 iulie la Centrul National de Pregatire si Simulare de la Targu Mures, iar printre participantii din partea Romaniei sunt reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Interne din Departamentul pentru Situatii de Urgenta, IGSU, ISU Mures, Ministerul Apararii Nationale si Unitatea de Primiri Urgente/SMURD de la Spitalul Judetean Mures.

"In realitatea virtuala a fost construit un intreg oras unde se va desfasura exercitiul. Echipajele implicate in exercitiu, dintre care sase provenind din alte state, vor participa cu cate un comandant si un membru al echipajului. Acestia vor avea asociati cate un avatar in realitatea virtuala cu care se vor putea deplasa in mediul virtual, in care se vor produce situatii de urgenta de amploare.

Comandantii de la fata locului (tot ca avataruri in realitatea virtuala) vor trebui sa coordoneze echipele de interventie aflate in cladiri prabusite, cu victime prinse intre daramaturi, in zone contaminate cu substante chimice sau in cladiri aflate in flacari", se noteaza in comunicatul IGSU.

Vor fi simulate misiuni de cautare-salvare, triaj, decontaminare, iar responsabilii din centrele de coordonare vor tine legatura cu fortele de interventie doar prin intermediul statiilor radio.

Oficialii care s-au ocupat de organizarea acestui exercitiu spun ca are drept scop solicitarea la maximum a capacitatii de interventie civila la nivel national si de a testa mecanismele de cooperare intre civili si militari si de asistenta internationala la dezastre.

La exercitiul de la Targu Mures vor veni echipe din Armenia, Austria, Belgia, Bosnia Hertegovina, Cehia, Elvetia, Estonia, Georgia, Germania, Israel, Norvegia, Serbia, Suedia, SUA, Elvetia, Turcia si Ucraina si vor participa si reprezentanti ai Secretariatului International NATO, ai Centrului de Excelenta NATO pentru medicina militara (MILMED COE), ai Centrului de Excelenta NATO pentru Managementul Crizelor si Raspuns la Dezastre, precum si experti civili NATO.

Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
#exercitiu NATO simulare accident, #exercitiu simulare accident, #exercitiu premiera simulare accident , #accident