Carnagiu pe DN 1: Protest in strada: Tragedia putea fi evitata

Duminica, 28 Septembrie 2014, ora 18:24
6315 citiri
Carnagiu pe DN 1: Protest in strada: Tragedia putea fi evitata

Un protest va fi organizat, marti, in Campina, dupa tragedia petrecuta pe DN1, in urma careia au murit sase persoane, inclusiv George Dumitru, tanarul sinucigas, care a intrat cu masina pe contrasens.

"In acest eveniment tragic si-au pierdut viata sase oameni, cetateni ai municipiului Campina, eveniment ce putea fi evitat daca in ultimii 20 de ani autoritatile care se ocupa de administrarea drumurilor nationale ar fi montat pe DN1, drum national, separatoare intre sensurile de mers.

Va asteptam sa veniti imbracati in negru, marti, 30 septembrie, ora 17.00, in centrul municipiului Campina, zona Casa Cartii, sa aratam ca ne pasa si suntem solidari cu concetatenii nostri care trec prin aceasta tragedie. Sa ne gandim ca din cauza indiferentei autoritatilor si noi putem fi oricand victime", anunta organizatorii protestului, informeaza Mediafax.

Familie omorata pe DN1: Viteza uluitoare cu care mergea sinucigasul

Unul dintre organizatorii protestului a declarat ca totul este pus la punct de angajatii unei firme, apropiati ai victimelor accidentului.

"Copiii aceia erau colegi de scoala cu copiii unor salariati de-ai nostri, fratele baietelului de 12 ani care a murit era, la randul lui, coleg cu copiii altor salariati. Oamenii aceia erau prieteni cu o pare din salariatii nostri. Avem colegi care se deplaseaza zilnic pe acest tronson de drum, iar de-a lungul anilor am depus sesizari la CNADNR, la Ministerul Transporturilor, pentru a se monta separatoare.

Cred ca in ultimii cinci ani am depus cel putin o data pe an astfel de solicitari, dar am primit un singur raspuns, in urma cu cativa ani, in care ni se comunica faptul ca nu sunt fonduri", a spus barbatul.

In urma reactiilor de pe retelele de socializare, organizatorii se asteapta ca la protest sa participe in jur de 1.000 de persoane.

Sase persoane au murit, sambata seara, pe Drumul National 1, la kilometrul 81, la iesirea din Ploiesti spre Brasov, dupa ce un tanar a intrat intentionat cu masina pe contrasens. George Dumitru avea probleme in dragoste si inainte de gestul necugetat a postat pe Facebook un mesaj in care a anuntat ca se va sinucide.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#protest accident tanar sinucigas, #tanar sinucigas masina, #tanar sinucigas accident DN1 , #accident