Seful Misiunii permanente la Viena, implicat intr-un grav accident

Duminica, 14 Iulie 2013, ora 16:53
2441 citiri
Seful Misiunii permanente la Viena, implicat intr-un grav accident
Foto: Arhiva

Seful Misiunii permanente a Romaniei pe langa organizatiile internationale de la Viena, Cristian Istrate, a fost implicat, duminica, intr-un accident produs pe DN 1, in judetul Sibiu, dupa ce masina in care se afla, alaturi de sotie si cei doi copii, a fost lovita de un alt autoturism.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Sibiu, Luciana Baltes, accidentul a avut loc pe DN 1, in zona localitatii sibiene Avrig.

"O femeie care conducea o masina a intrat in depasirea neregulamentara a unui TIR, moment in care din fata venea un autoturism care circula regulamentar. Cele doua masini s-au ciocnit, cinci persoane fiind ranite", a declarat Luciana Baltes.

Potrivit acesteia, in accident a fost ranita femeia, dar si alte patru persoane din autoturismul care circula regulamentar, fiind vorba despre membri ai unei familii - sot, sotie si doi copii.

"Unul dintre copiii familiei are 14 ani si a ramas incarcerat in masina. Cel de-al doilea are 23 de ani, acesta fiind in stare grava", a spus Baltes.

Surse din cadrul anchetei au declarat ca in accident a fost implicat seful Misiunii permanente a Romaniei pe langa oraganizatiile internationale de la Viena, Cristian Istrate.

Ambasadorul, sotia lui si cei doi copii se aflau intr-o masina inmatriculata in Austria, acesta fiind autoturismul lovit de masina condusa de femeia care a intrat in depasire.

Initial, oamenii legii nu au putut preciza care este identitatea persoanelor implicate in accident, ulterior stabilindu-se ca este vorba despre ambasadorul Cristian Istrate.

Ambasadorul, sotia si fiul sau de 23 de ani au fost transportati la Spitalul Judetean Sibiu, iar fiul cel mic al diplomatului a ajuns la Spitalul de Pediatrie din oras.

La Spitalul Judetean Sibiu a ajuns si soferita care a provocat accidentul.

Potrivit medicilor din Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Sibiu, tanarul de 23 de ani a suferit multiple leziuni, traumatisme si contuzii, starea sa fiind foarte grava.

Luciana Baltes a adaugat ca traficul in zona accidentului s-a desfasurat cu dificultate pentru o scurta perioada de timp.

Decretul privind trimiterea la post ca ambasador a lui Cristian Istrate, ca sef al Misiunii permanente a Romaniei pe langa organizatiile internationale de la Viena, a fost semnat de presedintele Traian Basescu in luna martie, dupa ce acesta a fost avizat in octombrie 2012 de comisiile parlamentare de specialitate pentru functie.

Istrate a fost ambasador al Romaniei in Norvegia in perioada 2006-2011.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#oficial roman accident, #Cristian Istrate accident Sibiu, #fost ambasador roman Norvegia accident, #Seful Misiunii permanente Viena accident , #accident