Romanca tinuta captiva 10 ani si supusa la abuzuri sexuale in Italia a vorbit cu mama ei: E in siguranta

Joi, 23 Noiembrie 2017, ora 20:47
9858 citiri
Romanca tinuta captiva 10 ani si supusa la abuzuri sexuale in Italia a vorbit cu mama ei: E in siguranta
Foto: captura video Carabinieri Catanzaro

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat, joi seara, ca femeia tinuta captiva 10 ani intr-o baraca, timp in care a fost abuzata, este internata in prezent, sub supraveghere, intr-o unitate sanitara si beneficiaza de asistenta medicala si consiliere psihologica. Cei doi copii ai acesteia se afla intr-un centru de asistenta sociala.

"In continuarea demersurilor intreprinse deja de catre Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al Romaniei la Bari pe langa autoritatile competente italiene, MAE face cunoscute urmatoarele:

Consulul oficiului Bari care s-a deplasat, in regim de urgenta, in localitatea Lamezia-Terme, a avut intalniri cu cetateanul roman si cu reprezentanti ai politiei locale.

In prezent, mama este internata, sub supraveghere, intr-o unitate sanitara si beneficiaza de asistenta medicala si consiliere psihologica, iar minorii se afla intr-un centru de asistenta sociala", anunta MAE intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

MAE arata ca urmeaza sa fie eliberat un pasaport temporar pentru femeie si s-au initiat deja formalitatile necesare pentru eliberarea certificatelor de nastere romanesti pentru cei doi copii.

In plus, femeia tinuta practic ostatica timp de 10 ani a reusit sa vorbeasca la telefon cu familia sa din Romania, pentru prima oara in acesti ani.

Maria Trofosila, mama ei, care locuieste in judetul Constanta, a confirmat ca a vorbit la telefon cu Mihaela in aceasta seara. Barbatului care a tinut-o sechestrata pe fiica ei ii doreste nu moartea, ci sa stea in inchisoare, fara mancare.

Cand a aflat ca fiica sa e in viata, Maria Trofosila marturiseste ca a simtit si bucurie si necaz. "Si bucurie, si necaz, la felul in care a fost tinuta. Este si bucuria ca traieste, pentru ca pentru mine a fost o disperare in atatia ani de zile. (...)

Am vorbit cu ea la telefon in aceasta seara, mi-a dat-o la telefon de la Consulatul Italiei. Prea multe cuvinte nu a putut vorbi, ca ea nu mai vorbeste romaneste prea bine. Mi-a mai tradus domnul de acolo, mi-a spus sa o lasam mai calm, nici eu nu ma simteam prea bine, doar ce venisem de la Politie. A zis ca ma vor suna si ma vor tine la curent cu toate detaliile", a relatat Maria Trofosila pentru Mediafax.

"E in siguranta. Are doi copii - unul de trei ani si celalalt de noua ani -, eu nu-i stiu, pentru ca nu am vorbit deloc. Ea mai are un copil aici, la Constanta, l-a lasat aici cand a plecat, din concubinaj. Copilul ei avea doi ani cand a plecat la munca, ea avea 19 ani. Acum, baiatul este la tatal lui, dupa ce l-am crescut eu pana la doi ani.

Ea niciodata nu a pomenit ca ar avea pe cineva acolo. Nu am vorbit cu ea in ultimii zece ani. Ultima data nu a putut sa vorbeasca, se auzeau voci de barbati, ea plangea si imi spunea ca e ea, apoi s-a intrerupt si nu am mai dat de ea pana astazi. Eu speranta nu o pierdusem, simteam ca e in viata, undeva", povesteste femeia.

MAE mai anunta ca autoritatile italiene au inceput o ancheta in acest caz, femeia urmand sa ramana in Italia pana la finalizarea acesteia.

Un caz infiorator de abuz

Amintim ca o romanca a stat timp de zece ani sechestrata intr-o baraca din localitatea Gizzeria, situata in sudul Italiei, perioada in care a fost supusa la nenumarate abuzuri sexuale. Miercuri ea a fost salvata de catre carabinierii din Lamezia Terme (Catanzaro), relateaza La Repubblica.

Femeia, in varsta de 29 de ani, a ajuns in Italia in 2007, cand avea doar 19 ani, angajandu-se la o familie, ca menajera. Dupa moartea batranei pe care o ingrijea, fiul acesteia a sechestrat-o pe tanara, tinand-o captiva intr-o baraca.

Femeia a fost legata de pat si supusa la nenumarate abuzuri sexuale. In urma acestor abuzuri, femeia a nascut doi copii, pe care agresorul i-a fortat sa traiasca in aceleasi conditii inumane.

Potrivit autoritatilor italiene, femeia si cei doi copii erau tinuti intr-o baraca si nu aveau acces la apa, curent sau servicii sanitare. Carabinierii au descoperit acest caz in timpul unui control rutier, agresorul fiind intr-o masina cu unul dintre copii.

Starea copilului a atras atentia politistilor, care au cerut sa vorbeasca cu mama acestuia. Ulterior, carabinierii au reusit sa o salveze pe tanara.

Aceasta si cei doi copii au fost dusi intr-un camin temporar, iar agresorul, care mai avea antecedente penale, a fost plasat in arest preventiv. Italianul a mai fost acuzat in trecut pentru violente si abuzuri sexuale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#MAE romanca captiva Italia, #romanca violata 10 ani Italia, #romanca abuzata sexuala Italia reactii, #romanca abuzata Italia stare sanatate , #romani Italia