Turisti muscati de vipere, in acest weekend. Ce trebuie sa faci si cat timp ai pana ca veninul sa devina fatal

Duminica, 02 Iulie 2017, ora 20:17
22127 citiri
Turisti muscati de vipere, in acest weekend. Ce trebuie sa faci si cat timp ai pana ca veninul sa devina fatal

Un turist in varsta de 29 de ani, din Pitesti, a fost preluat, duminica, de elicopterul SMURD, de pe Transfagarasan, dupa ce a fost muscat de o vipera cu care tanarul s-ar fi jucat. Acesta urmeaza sa fie transportat la un spital din Bucuresti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Arges, Madalina Epure, tanarul se afla la cota 2000, pe Transfagarasan cand a fost muscat de un sarpe veninos, posibil vipera.

"Prezenta o muscatura la degetul aratator de la mana stanga", a declarat Epure.

Potrivit echipelor de interventie, tanarul a ajuns singur la punctul de prim ajutor din zona, de unde un echipaj SMURD l-a transportat la Spitalul din Curtea de Arges. Medicii au decis sa il trimita pe pitestean la o clinica din Capitala si au solicitat, in sprijin, un elicopter SMURD, pentru a evita eventuale complicatii care pot aparea in astfel de cazuri daca nu se intervine in cel mai scurt timp.

Ion Sanduloiu, seful Salvamont Arges, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca tanarul s-ar fi jucat cu vipera, iar aceasta l-a muscat.

"Din cate am inteles tanarul s-ar fi jucat cu o vipera iar aceasta l-a muscat. Vipera nu este agresiva. Daca s-ar fi indepartat, asa ar fi procedat si aceasta. In astfel de situatii, cand cineva e muscat de vipera e foarte important sa stoarca locul in care a fost muscat si sa se adreseze medicilor, pentru administrarea cat mai urgenta a serului anitiviperin", a declarat Sanduloiu, seful Salvamont Arges.

Inca un turist a fost muscat de vipera intr-o zona montana din Bistrita-Nasaud

Un barbat de 31 de ani a fost muscat de vipera, duminica, in timp ce se afla in zona Piatra Fantanele (jud. Bistrita-Nasaud) - Dornisoara (jud- Suceava), acesta fiind internat in spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit ISU Bistrita, un barbat in varsta de 31 de ani din localitatea Tureac a fost muscat de picior de o vipera. Acesta a primit primul ajutor de la un echipaj SMURD, apoi a fost transportat la UPU Bistrita, in stare stabila.

Reprezentantii Salvamont si ISU Bistrita-Nasaud atrag atentia ca o persoana muscata de vipera poate muri in cinci ore daca nu primeste medicatie, deoarece veninul acesteia este o hemotoxina, hemoglobina din sange formand, impreuna cu veninul, un compus stabil, care poate duce la sufocare.

"Totusi moartea cauzata de muscatura unui sarpe veninos survine in cazuri rare, mai mult de jumatate din muscaturile de vipera sunt << uscate >>, fara inoculare de venin. Efectele unei muscaturi de sarpe veninos variaza in functie de varsta, conditia fizica si starea de sanatate a victimei", spun salvatorii.

O persoana muscata de vipera poate simti o durere acuta, zona afectata se poate tumefia, iar victima poate deveni semiconstienta, pielea se decoloreaza sau se coloreaza in violet sau negru in locul unde a patruns veninul. Alte simptome generale: senzatie de greata, voma, tulburari de vedere, dificultati de respiratie, transpiratie excesiva, dureri abdominale, sete, anxietate si posibila pierdere a cunostintei, dupa cum spun reprezentantii ISU Bistrita-Nasaud si ai Salvamontului.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#muscatura vipera ce faci, #muscatura vipera venin antidot , #accident