Un autocar cu copii s-a rasturnat intre Rasnov si Paraul Rece

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 19:08
5022 citiri
Un autocar cu copii s-a rasturnat intre Rasnov si Paraul Rece
Foto: Arhiva Ziare.com

Un autocar cu copii s-a rasturnat, vineri dupa-amiaza, pe DN 73A, drumul dintre Rasnov si Paraul Rece, in judetul Brasov, fiind activat planul rosu de interventie.

Accidentul a avut loc cu putin timp inainte de ora 19:00, anunta Digi24. In vehicul se aflau vreo 40 de persoane, in mare parte copii.

Potrivit purtatorului de cuvant ISU Brasov, Ciprian Sfreja, doua persoane erau incarcerate la venirea echipelor de interventie. Una a fost eliberata si se lucreaza la descarcerarea celeilalte, prinsa cu o mana sub autocar.

Acesta a mai declarat ca "s-a pus in aplicare planul rosu de interventie".

Raed Arafat, sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), a precizat ca in autocar erau 37 de persoane, din care 12 sunt ranite.

Dintre victime, 10 sunt cu leziuni la nivelul membrelor, iar o alta are si alte leziuni. Toti ranitii sunt constineti si, cel mai probabil, vor fi transportati la Spitalul de Urgenta Brasov.

Carosabilul in zona Valea Rasnoavei, unde a avut loc accidentul, era ud pentru ca in zona plouase. Autocarul s-a rastunat intr-o parte, nu a cazut in prapastie.

UPDATE: Politistii rutieri au stabilit ca accidentul s-a produs din cauza soferului, care a pierdut controlul volanului intr-o curba.

Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca, in urma accidentului, circulatia rutiera este oprita pe ambele sensuri.

"Din primele informatii a reiesit faptul ca soferul unui autocar in care se afla 37 de pasageri adulti s-a rasturnat, cauza fiind pierderea controlului volanului in curba, iar in urma evenimentului au rezultat doua victime. Accidentul s-a produs in jurul orei 18:50, iar in prezent sunt blocate ambele sensuri de mers, pentru efectuarea cercetarii la fata locului", anunta reprezentantii Infotrafic.

Se intervine cu 3 echipaje SMURD, 7 ambulante, 3 echipaje cu apa si spuma. In plus, au fost chemate si ambulantele SMURD pentru victime multiple din judetele limitrofe.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#accident autocar copii Brasov , #accident