Un copil de zece ani a cazut de pe acoperisul unui centru de plasament

Duminica, 30 Octombrie 2011, ora 08:47
1025 citiri
Un copil de zece ani a cazut de pe acoperisul unui centru de plasament
Foto: Arhiva

Un copil de zece ani a cazut, duminica dimineata, de pe acoperisul unui centru de plasament din Timisoara.

Baiatul a fost transportat de urgenta la spital cu politraumatisme grave, informeaza Realitatea Tv.

Minorul fusese dat disparut de sambata seara, cand a parasit centrul de plasament impreuna cu fratele sau.

"Pot sa va spun ca sambata seara, in jurul 23:00, un reprezentat din cadrul centrului a apelat 112 si a semnalat ca doi minori au disparut. S-au efectuat cautari pe raza municipiului Timisoara, insa fara niciun succes. Duminica dimineata, un supraveghetor a observat pe acoperisul cladirii doi copii, iar la o privire mai atenta si-a dat seama ca este vorba chiar despre minorii disparuti.

Cel de 11 ani a reusit sa coboare de pe cladire in siguranta, celalalt insa a cazut de la etajul doi. Din diagnosticul medicilor ajunsi la fata locului, se pare ca micutul are un traumatism cranian", a declarat purtatoarea de cuvant a IPJ Timis, Andreea Cinteza.

Autoritatile incearca sa stabileasca cum a ajuns copilul pe acoperis. Totodata, nu se stie daca baiatul s-a aruncat sau a cazut de pe cladire.

Potrivit unor surse din cadrul centrului de plasament, copiii ar fi fost vizitati sambata de mama lor, iar acest eveniment ar fi declansat fuga micutilor.

"Dupa petrecerea de Haloween, educatoarea a descoperit ca micutii au disparut. Acestia au fost vizitati de mama, au devenit mai emotivi si au vrut sa plece cu mama. Baiatul de zece ani are fractura de maxilar, capul spart si alte contuzii", a declarat Smaranda Marcu, reprezentant al Protectiei Copilului Timis.

Aceasta a precizat ca minorii si-au petrecut toata noaptea pe acoperisul cladirii.

"Acesti copii sunt supravegheati in permanenta, insa nu sunt doar ei doi in centru, sunt mai multi copii acolo. Nu exista omul si copilul, exista personal conform grilei", a adaugat Smaranda Marcu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#copil cazut centru plasamant, #copil cazut acoperis Timisoara , #accident