Un marinar roman mort si altul ranit grav, in Malaezia

Miercuri, 30 Decembrie 2015, ora 20:06
3188 citiri
Un marinar roman mort si altul ranit grav, in Malaezia
Foto: Arhiva Ziare.com

Un marinar a murit si altul este grav ranit, ambii cetateni romani, in urma unui accident rutier petrecut in incinta portului Penang din Malaezia, port in care era acostat vaporul pe care acestia isi desfasurau activitatea.

Reprezentantii Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN) au informat, miercuri, printr-un comunicat remis presei, ca "pe data de 29 ianuarie 2015, in timp ce se intorceau la nava Balsa sub pavilion Marshall Island aflata in portul Penang din Malaezia, comandantul si ofiterul mecanic 1 au fost accidentati de catre o masina de transport marfa din interiorul portului".

In urma accidentului, comandantul, de 37 de ani, a suferit o hemoragie interna si a murit in noaptea de marti spre miercuri, iar ofiterul mecanic, in varsta de 34 de ani, cu multiple fracturi si leziuni, fiind in afara pericolului de a-si pierde viata.

"Reprezentantii familiilor (sotiile) sunt deja in drum spre locul accidentului, asigurandu-se transport si cazare de catre companie", conform SLN.

Conducerea sindicatului a mentionat ca echipajul vaporului pe care lucrau cei doi constanteni beneficiaza de contracte de munca sub standard ITF.

"Nava este acoperita de contracte standard ITF. In momentul accidentului au fost contactate familiile si sindicatul de catre reprezentantii companiei. Acest accident intra sub incidenta contractului ITF si navigatorul accidentat, precum si familia indoliata vor beneficia de toate prevederile contractuale in acest caz (concedii de boala, cheltuieli medicale, compensatii pentru invaliditate permanenta etc, precum si cheltuieli cu inmormantarea, compensatie de deces pentru urmasul direct cat si pentru copiii minori", au informat reprezentantii SLN.

Corpul neinsufletit va fi repatriat dupa efectuarea autopsiei si obtinerea avizelor de repatriere. Ofiterul mecanic va fi repatriat atunci cand starea sa de sanatate va permite transportarea in Romania.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#marinar mort Malaezia, #marinari accident Malaezia , #accident
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Cand am citit titlul am avut, asa, o tresarire: Basescu?...