Un sofer cu alcoolemie de 1,40mg/l a lovit doi pietoni si a fugit

Luni, 04 Martie 2019, ora 11:43
2456 citiri
Un sofer cu alcoolemie de 1,40mg/l a lovit doi pietoni si a fugit
Foto: Arhiva Ziare.com

Un barbat de 34 de ani, din localitatea valceana Fauresti, a fost retinut de politisti, dupa ce in noaptea de sambata spre duminica, in timp ce conducea un autoturism dupa ce consumase alcool, a accidentat doi pietoni in comuna Iancu Jianu. Unul dintre ei a murit, iar al doilea a fost ranit si transportat la spital.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu, soferul in cauza a parasit locul accidentului si a fost gasit de politisti in locuinta partenerei sale din comuna Barza. In momentul in care a fost testat cu aparatul alcooltest, barbatul avea o concentratie de alcool de 1,40 mg/l alcool pur in aerul expirat.

"Din primele cercetari, politistii au stabilit faptul ca barbatul, de 34 de ani, din comuna Fauresti, judetul Valcea, in timp ce conducea un autoturism, pe DJ 643, pe raza comunei Iancu Jianu, pe fondul consumului de bauturi alcoolice, ar fi acrosat doi barbati, de 40 si de 35 de ani, din comuna Iancu Jianu, care se deplasau pe marginea drumului, in calitate de pietoni, dupa care a parasit locul evenimentului.

Din accident, a rezultat decesul barbatului de 40 de ani si ranirea celui de 35 de ani, acesta din urma fiind transportat la o unitate medicala, in vederea acordarii de ingrijiri medicale", a precizat Alexandra Dicu.

Pietonul ranit a fost, de asemenea, testat cu alcooltestul, rezultatul indicand o concentratie de alcool pur in aerul expirat de 0,21 mg/l. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt, barbatul prezenta traumatism cranio-facial si dureri la maini si picioare, fiind transportat la UPU Slatina de echipajele medicale care au participat la interventie.

Soferul a fost retinut luni dimineata si va fi prezentat Judecatoriei Bals cu propunere de arestare preventiva, el fiind cercetat pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului si parasirea locului accidentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#sofer lovit pietoni fugit, #sofer lovit pieton murit , #accident