Zeci de persoane, printre care si copii, blocate in Roata mare din Parcul Tei

Duminica, 01 Ianuarie 2017, ora 14:44
8986 citiri
Zeci de persoane, printre care si copii, blocate in Roata mare din Parcul Tei
Foto: captura YouTube

Zeci de persoane, printre care si copii, au fost blocate, duminica, in Roata mare din Parcul Tei, pentru 45 de minute, in conditiile in care afara erau temperaturi foarte scazute.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) a informat ca roata de distractie din Parcul Tei din Sectorul 2 s-a blocat si zeci de oameni au ramas suspendati, din cauza unei pene de curent.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, incidentul a fost anuntat prin 112 la ora 14.00.

La fata locului s-au deplasat pompieri si alpinisti utilitari, insa nu a fost nevoie ca acestia sa intervina. Dupa aproximativ 45 de minute, in jurul orei 14:45, instalatia a fost repornita si toate persoanele blocate au putut sa coboare cu bine din roata, in conditii de siguranta.

Din Roata mare din Parcul Tei au fost evacuate 35 de persoane adulte si 17 copii, mai informeaza ISU, care mentioneaza ca niciuna dintre persoanele coborate din roata nu a acuzat probleme medicale.

Primaria Sectorului 2, care administreaza Parcul de agrement Tei-Plumbuita, a informat ca sistemele de protectie ale Rotii mari s-au blocat in urma unei fluctuatii de tensiune si au necesitat resetarea calculatorului care asigura functionarea acesteia.

Primaria Sectorului 2 mai precizeaza ca la momentul incidentului in roata se aflau 52 de persoane, care "nu au fost in pericol, cele trei sisteme de siguranta asigurand protectia acestora". In plus, toate cabinele sunt prevazute cu instalatii de aer conditionat care au asigurat confortul persoanelor, astfel incat acestea nu au suferit de frig.

Potrivit firmei care s-a ocupat de montarea si exploatarea utilajului, toate utilajele din parcul de agrement Tei au autorizatii de functionare si respecta reglementarile in domeniu privind siguranta in exploatare.

Parcul de agrement Tei-Plumbuita este administrat de Primaria Sectorului 2 si a fost amenajat printr-un proiect cu fonduri europene. In parc sunt amplasate sapte echipamente de distractii, respectiv: roller-coaster, casa groazei, roata mare, lanturi, roata mica, carusel si masinute electrice.

Roata mare are o inaltime a axului principal de 33 de metri, diametrul rotii fiind de 60 de metri. Are o capacitate totala de 352 de persoane.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#roata Parcul Tei blocat , #accident