Accidentele rutiere, in scadere - Vezi care au fost cauzele principale

Autor: Ana Ilie
Duminica, 10 Aprilie 2011, ora 17:36
1518 citiri
Accidentele rutiere, in scadere - Vezi care au fost cauzele principale

Numarul accidentelor de circulatie a scazut cu aproape noua procente in primele luni ale anului in curs fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar cel al persoanelor decedate in urma acestor evenimente s-a redus cu peste 20 la suta, informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Astfel, numarul accidentelor de circulatie a scazut cu 8,8 la suta (1.724 de accidente, - 168 de cazuri), cel al persoanelor decedate a scazut cu 20,5 la suta, (409 persoane decedate, - 106 cazuri ), iar numarul persoanelor ranite grav a scazut cu 9,2 la suta (1.590 de persoane ranite grav, - 163 de cazuri), informeaza IGPR.

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere produse in perioada scursa de la inceputul anului au fost: viteza, fie neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, fie peste limita legala (25,3 la suta din totalul accidentelor), urmata de traversarile neregulamentare ale pietonilor (18,0 la suta) si neacordarea prioritatii pietonilor angajati regulamentar in traversare (12,3 la suta).

Desi riscul rutier este in scadere, in zilele de 8 si 9 aprilie, politistii rutieri au depistat 130 de infractiuni la regimul circulatie, in 69 dintre cazuri conducatorii auto fiind descoperiti conducand sub influenta bauturilor alcoolice.

"Pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice trebuie sa stie ca risca si inchisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sanctiunea prevazuta de lege pentru cei depistati in trafic cu o imbibatie alcoolica de peste 0,8 g/l alcool pur in sange. De asemenea, pe timpul cercetarii permisul este retinut fara drept de circulatie", arata sursa citata.

"In perioada urmatoare, actiunile politiei rutiere, desfasurate in planul educatiei rutiere si al impunerii legii, se vor concentra pe constientizarea conducatorilor auto asupra efectelor alcoolului la volan, combaterea neacordarii prioritatii de trecere pietonilor angajati regulamentar in traversare si combaterea indisciplinei pietonilor", precizeaza IGPR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un nou fenomen: „Bombe cu ceas pentru traficul din România!”. Semnal de alarmă tras de fostul șef al Poliției Rutiere, Lucian Diniță
Un nou fenomen: „Bombe cu ceas pentru traficul din România!”. Semnal de alarmă tras de fostul șef al Poliției Rutiere, Lucian Diniță
Pe fondul crizei COVID, serviciile de livrare a mâncării la domiciliu s-au dezvoltat puternic, mai ales în orașele mari. Astfel, țara noastră a reușit să integreze în câmpul muncii o...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#accidente rutiere, #accidente, #igpr accidente , #accidente rutiere