Cum vrea Guvernul sa scada cu 60% numarul accidentelor rutiere

Joi, 16 Iunie 2016, ora 18:47
4964 citiri
Cum vrea Guvernul sa scada cu 60% numarul accidentelor rutiere
Foto: Ziare.com

Guvernul Romaniei vrea sa reduca cu 60% numarul accidentelor rutiere printr-o ordonanta de urgenta care modifica Legea sigurantei circulatiei pe infrastructura rutiera.

Mai exact, prin aceasta ordonata se simplifica regulile cu privire la auditul si inspectia de siguranta rutiera. Iar printr-o aplicare corespunzatoare a Auditului de Siguranta Rutiera numarul accidentelor rutiere ar putea sa scada cu 60%, arata News.ro.

Prin Ordonanta de Urgenta adoptata astazi se corecteaza, clarifica si in acelasi timp se simplifica textul legii.

Astfel, se defineste in mod clar pentru ce fel de proiecte este necesar auditul de siguranta rutiera. S-au corectat si prevederile referitoare la conditiile ce trebuie indeplinite pentru specialistii ce doresc sa fie acreditati ca auditori de siguranta rutiera, conform legislatiei in vigoare, iar investitorului i se impune obligatia de a aplica recomandarile din rapoartele de audit.

In plus, in cazul unui accident rutier grav, Autoritatea Rutiera Romana va realiza gratuit o Inspectie de Siguranta Rutiera Suplimentara, pentru a identifica eventualele cauze legate de infrastructura, care au favorizat sau cauzat producerea accidentului.

Aceasta inspectie va fi realizata prin echipe formate din personalul de specialitate angajat in cadrul Autoritatii Rutiere Romane - ARR, cel putin unul dintre membrii echipei fiind atestat ca auditor de siguranta rutier.

Dupa raportul facut de ARR si in functie de recomandari, administratorii drumurilor vor face modificarile recomandate: eliminarea sau protejarea obstacolelor fixe de la marginea drumului, reducerea limitelor de viteza si intensificarea controlului vitezei la nivel local, imbunatatirea vizibilitatii in diferite conditii meteo si de luminozitate, imbunatatirea aderentei/rugozitatii suprafetei de rulare a drumului, etc.

Ce se intampla daca administratorii drumurilor nu fac schimbarile

"In cazul in care administratorii drumurilor publice nu vor realiza aceste lucrari pentru a remedia deficientele constatate la inspectia de siguranta rutiera, in termenele stabilite, vor fi sanctionati cu amenda in raport de gravitatea faptei, intre 1.000 de lei si 100.000 de lei, potrivit Ordonantei de Urgenta adoptate astazi", informeaza Guvernul.

Executivul a adoptat aceasta ordonanta in conditiile in care numarul de decese in urma accidentelor rutiere din Romania este cel mai mare din UE. Totodata, guvernul Ciolos anunta ca va adopta in perioada urmatoare Strategia Nationala de Siguranta Rutiera 2016-2020.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Guvern ordonanta accidente rutiere, #ordonanta lege accidente rutiere, #romania accidente rutiere , #accidente rutiere