Revolta unui politist, dupa interventia la un grav accident pe autostrada: 80 % din cei opriti au scos telefoanele sa filmeze

Vineri, 16 August 2019, ora 14:11
17112 citiri
Revolta unui politist, dupa interventia la un grav accident pe autostrada: 80 % din cei opriti au scos telefoanele sa filmeze
Foto: Facebook/ Marian George Achitei

Un politist din cadrul Biroului de Politie al autostrazii A1 a transmis un mesaj de revolta, dupa un episod pe care l-a trait, seara trecuta, in timp ce salva o familie implicata intr-un grav accident rutier.

Alti participanti din trafic au sarit pentru a-i ajuta pe politistii rutieri: "Aici am avut un soc, nu cu privire la victime, ci la modul in care se comporta romanul nostru: 80% din cei opriti au scos telefoanele sa filmeze, 20% sa acorde ajutor victimelor".

"Ba romanule care ai avut bani de un #smartphone jmecher si de ultima generatie, ce suflet ai tu mai animal biped, sa scoti telefonul din buzunar si sa filmezi ca o javra, suferinta a 2 copii mici in varsta de 3 ani raniti care se zbat sa traiasca?", se revolta politistul.

In misiune

Politistul Marian George Achitei se afla, seara trecuta, in patrulare pe autostrada A1, cu numai cateva minute inainte de incheierea turei. In jurul orei 19.10, pe sensul opus de circulatie al autostrazii A1, politistul a observat un autoturism implicat intr-un accident rutier.

"Am sarit din echipaj pentru a acorda primul ajutor posibilelor victime, alaturi de mine au mai oprit si alti participanti la trafic. (Aici am avut un soc, nu cu privire la victime, ci la modul in care se comporta romanul nostru: 80% din cei opriti au scos telefoanele sa filmeze, 20% sa acorde ajutor victimelor) ", a scris politistul pe Facebook.

Revolta politistului

Doi copii de trei ani, doi copii de 13 ani si mama acestora au fost scosi de politist si cei care au sarit in ajutor. Tatal copiilor a ramas incarcerat in autoturismul rasturnat.

Politistul a precizat ca vrea sa transmita un "mesaj direct si mai putin ortodox celor 80 de procente" care au vrut doar sa fotografieze accidentul, nu sa dea o mana de ajutor victimelor.

" (...) Nu iti doresc raul ca nu asta e menirea mea, dar daca vreodata vei avea nevoie de ajutorul celor din jur, sper din tot sufletul ca cei care vor fi acolo sa stea toti cu mainile pe telefon asa cum ai facut TU!.

Stiu ca acest mesaj nu va ajunge la acele persoane care s-au aflat ieri acolo si s-au comportat ca niste oameni fara suflet, incurcandu-ma pe mine si pe toti cei aflati la fata locului, insa am speranta ca situatia asta va da de gandit macar catorva oameni, catusi de putini.

P.S.: cei care aveti un caracter puternic, urmati un curs de prim ajutor, fiti empatici, dati dovada de stapanire de sine, intrucat sunt sanse ca la un moment dat sa puneti in practica ceea ce ati invatat iar multumirea sufleteasca va fi incredibila.

Le multumesc celor 20 de procente care au fost acolo si au ajutat atat cat au stiut si m-au intrebat cum si ce trebuie facut", a fost mesajul transmis de politist.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#politist accident, #politist mesaj Facebook, #politist rutier accdient , #accidente rutiere