Cum a incercat Cornel Nistorescu sa scape de acuzatii in cazul accidentului rutier

Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 15:32
7373 citiri
Cum a incercat Cornel Nistorescu sa scape de acuzatii in cazul accidentului rutier
Foto: Curentul

Jurnalistul Cornel Nistorescu, trimis recent in judecata pentru vatamare corporala grava, in cazul unui accident rutier produs in decembrie 2008, a incercat sa justifice producerea lui dand vina pe copilul sau, aflat in masina pe bancheta din spate, pe motociclistul accidentat si invocand o marturie mincincinoasa.

Jurnalistii de la kamikazeonline.ro prezinta fragmente din dosarul de urmarire penala din care reiese ca, in aparararea sa, Cornel Nistorescu a invocat agitatia copilului sau pentru a justifica de ce a intors pe trecerea de pietoni, fara a se asigura, taind calea motocicletei si accidentandu-i pe cei doi tineri.

"Traficul era blocat de cateva minute. Eram cu copilul in masina si acesta a inceput sa fie agitat. Am intors stanga imprejur(...)Apreciez ca, daca motocicleta si motociclistul ar fi avut viteza in limitele legale, impactul nu ar fi avut loc. De asemenea, daca ar fi circulat pe banda unu, libera in acel moment, accidentul nu ar fi avut loc", a mai afirmat Nistorescu, incercand sa arunce vina pe conducatorul motocicletei.

In plus, Nistorescu a invocat in apararea sa marturia lui Valentin Cosmin Constanda, pentru a demonstra ca viteza motocicletei implicate in coliziune era mult mai mare decat cea legala, dar Constanta a picat, ulterior, testul poligraf.

Astfel, dupa efectuarea expertizei tehnice judiciare in cazul accidentului, procurorul retine in referatul de urmarire penala ca, "in data de 9.06.2010, a fost examinat (martorul - n.r.) cu tehnica poligraf, ocazie cu care s-a constatat ca raspunsurile subiectului la intrebarile formulate de expertul oficial au provocat modificari specifice comportamentului simulat.

Problemele ridicate de Nistorescu care au necesitat interventia martorilor vizau viteaza motociclistului si pozitia autoturismului sau la momentul producerii accidentului. Ziaristul a sustinut ca cel care conducea motocicleta circula cu 90-100 km/ h. Procurorul retine, insa, privindu-l pe Tiberiu Florescu, conducatorul motocicletei, ca 'la viteza de 55km/h nu a existat posibilitatea tehnica de a evita producerea accidentului, deoarece nu a avut la dispozitie timp si spatiu pentru executarea manevrei'".

In decembrie 2008, ziaristul Cornel Nistorescu a acidentat grav cu BMW-ul sau X5 doi tineri motocliclisti pe bulevardul Lascar Catargiu din Capitala. Conform presei, acesta a incercat sa ajunga ulterior la o intelegere cu victimele sale, dar recent a fost trimis in judecata pentru vatamare corporala grava.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Cornel Nistorescu accident, #Nistorescu accident judecata, #Nistorescu accident motocicleta , #accidente rutiere
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Poza spartacus
spartacus
rank 5
i-a venit vremea si lui mascariciu asta. Credeam ca a musamalizat cazul. Ghinionul lui ca apierdut Geoana....