Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Doi agenti de politie, judecati pentru musamalizarea unui accident facut de un sef de la Rutiera

Luni, 30 Decembrie 2019, ora 11:41
6846 citiri
Doi agenti de politie, judecati pentru musamalizarea unui accident facut de un sef de la Rutiera
Foto: Facebook/ Politia Romana (Arhiva)

Doi agenti de politie au fost trimisi in judecata pentru vatamare corporala din culpa si instigare la fals intelectual, fiind acuzati ca ar fi incercat sa musamalizeze un accident de circulatie in care cinci persoane au fost vatamate, facut de un ofiter de politie cu functie de conducere in cadrul Serviciului Politiei Rutiere.

La randul sau, ofiterul de politie a fost trimis in judecata pentru vatamare corporala din culpa si instigare la fals intelectual. Ancheta a fost facuta de ofiterii de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA) - Serviciul Judetean Anticoruptie Covasna, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Brasov.

Potrivit unui comunicat DGA remis Ziare.com, accidentul de circulatie a avut loc pe 20 aprilie 2019, in jurul orei 01:00. Ofiterul de politie ar fi condus autoturismul sub influenta bauturilor alcoolice, iar ca urmare a nerespectarii prevederilor legale, ar fi patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu un alt autoturism, rezultand vatamarea corporala a cinci persoane.

"Ulterior, agentii de politie care au facut parte din echipa de cercetare care s-a prezentat la fata locului si a efectuat cercetarea accidentului rutier, la instigarea ofiterului de politie cu functie de conducere si a sotiei acestuia, in scopul impiedicarii tragerii la raspundere penala: nu l-au testat cu aparatul etilotest, respectiv nu i-au solicitat sa se supuna recoltarii de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei; nu au identificat, legitimat si notat datele de identitate ale martorilor prezenti la fata locului si nu au procedat la interogarea sumara a acestora cu privire la date despre producerea evenimentului rutier," arata DGA.

In acelasi timp, politistii ar fi consemnat, in mod nereal, in cuprinsul procesului-verbal de cercetare la fata locului ca, la momentul accidentului, autoturismul a fost condus de sotia ofiterului si, cu stiinta, ar fi omis sa consemneze in cuprinsul procesului-verbal de cercetare la fata locului date cu privire la alte mijloace de proba identificate.

I.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#DGA politie, #DGA politia rutiera, #accident musamalizare , #accidente rutiere