Nimic despre politica. Doar despre natarai (Opinii)

Duminica, 03 Aprilie 2011, ora 23:50
4025 citiri
Nimic despre politica. Doar despre natarai (Opinii)
Foto: realitatea.net

Suportam un text fara WikiLeaks, fara politica, dar cu cei mai reprezentativi fii ai ei, prin umare cu natarai, si promisiunea ca nu fac exces de aprecieri negative?

Ok, atunci, eufemistic vorbind, un necajit de la Senat, cu veleitati de corector al realitatii care-l incorseteaza, a propus un proiect de modificare a Codului Rutier in sensul imblanzirii acestuia, iar colegii sai, la fel de inteligenti si sensibili la suferinta masculina, l-au aprobat. De ce sa primeasca doar duduile-sofer avertisment daca nu poarta centura sau depasesc cu 20 de km/ora viteza legala, si nu si partenerii lor de viata, care nu beneficiaza de indurare doar pentru simplul fapt ca nu se rujeaza?

Si cum nu puteau sa induplece natura sa le coase pe loc cate-o pereche de sani, senatorii si-au adus aminte ca sunt cea mai prima plamada a acesteia, prin urmare au pus mana de la mana sa o modeleze astfel incat sa nu mai aiba angoase.

Fericiti ca au apucat sa ridice mainile fara sa-i treaca prin minte lui Emil Boc sa-si asume raspunderea si pe neobligativitatea semnalizarii la schimbarea directiei de mers sub sanctiunea amenzii, acesti aproape imbecili n-au cerut si pozitia politistilor. Dezbaterea, in Romania, o mai fac doar liceenii, si dintre ei voteaza prea putini ca sa conteze in economia rezultatelor.

Faptul ca de-abia ating majoratul si se muta la volan chiar nu mai are importanta, faptul ca erori aparent minore, ca lipsa semnalizarii sau vorbitul la telefon, ii transforma in cadavre la varste tot mai mici (dar nu i-au intrebat pe politisti, nu au de unde sa stie) n-are relevanta. Au facut legea pentru ei si pentru nataraii care nu constientizeaza ca a circula cu 70, in loc de 50 la ora, printr-o comuna ingusta de pe DN, plina de curbe, creste riscul unui impact fatal.

Daca un caine indoaie bara de protectie, cum e sa primesti in figura un cal scapat dintr-o curte? Aici, lipsa centurii dubleaza riscul, si a scapa teafar dintr-o asemenea experienta echivaleaza cu o minune.

... Probabil ca subiectul nu ne mangaie piticul dornic sa emita judecati de valoare pe marginea politicii care ne acapareaza viata ca si cand n-am avea altceva de facut decat sa ne uitam in gura unor nauci cu veleitati de academicieni (imi propun mereu sa nu ma mai uit la posturile de stiri, dar nu ma pot abtine).

Poate sunt un fel de Bula, dar imi pasa, macar in weekend. Simt ca se petrece ceva cu noi, si ne rupem de intamplarile care ne fac mai vii decat daca am sta agatati de declaratiile politicienilor. In materia de fata, daca nu cumva Camera Deputatilor va avea o tresarire de constiinta, ne fac mai liberi sa nu ne gandim la consecintele faptelor noastre.

E doar Codul Rutier, nu stenograme, nu prognoze despre ramanerea lui Boc in fruntea Guvernului, nu fregate sau fripturi. Ci o felie de viata fara importanta decat atunci cand suntem in situatia de-a ne conduce un prieten pe ultimul drum. Si in ultima vreme, prietenul e tot mai tanar.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Cod Rutier modificare, #limita viteza Cod Rutier, #accidente mortale rutiere, #Senat Cod Rutier modificare , #accidente rutiere
Comentarii
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Romanii stiu doar de bata! Codul rutier trebuie sa fie draconic in redactare si la fel in aplicare.