Stefan Mandachi: In Islanda au murit in accidente rutiere 4 oameni intr-un an, in Romania au murit 10 intr-o singura zi

Duminica, 06 Octombrie 2019, ora 20:29
10101 citiri
Stefan Mandachi: In Islanda au murit in accidente rutiere 4 oameni intr-un an, in Romania au murit 10 intr-o singura zi
Foto: Facebook / Stefan Mandachi

In Islanda exista un monument ridicat in memoria a patru persoane care au murit intr-un an in accidente rutiere, in timp ce in Romania au murit 10 oameni doar intr-o singura zi, comenteaza omul de afaceri Stefan Mandachi, initiatorul Miscarii "sieu" initiate pentru a convinge autoritatile sa construiasca autostrazi.

Comentariul vine dupa tragicul accident din Ialomita, insa doar in ultimele 48 de ore mai multi romani au murit intr-o serie de accidente produse pe soselele insangerate ale tarii.

"Islanda (sub 340.000 de locuitori, n.red.). Doua masini tamponate sunt aranjate ca un monument ca sa arate cetatenilor dramele de pe sosele. Sunt calit de ani de zile cu astfel de scene reale, nu 'inscenate' de pe drumurile noastre, asa ca nu-s dat pe spate. Totusi, il intreb circumspect pe ghid: ce inseamna cifra patru de pe crucea de pe panou?

Imi raspunde mahnit ca 'PATRU oameni au murit INTR-UN AN in accidente rutiere in toata tara'.

Am crezut ca nu aud bine... La noi au murit 10 (ZECE) intr-o SINGURA ZI. Zece familii inmarmurite de durere pe viata. Dintr-o lovitura. (Ca au murit mai multi oameni ieri si in alte accidente, nu a fost doar unul singur pe soselele mortii)", a scris duminica pe Facebook Stefan Mandachi.

Afla mai multe despre:

Omul de afaceri ii acuza pe ministrii transporturilor ca fac doar declaratii post-eveniment, "gargariseala traditionala in cazul unor astfel de tragedii", dar nu vorbesc si despre proiecte, despre autostrazi care sa lege regiunile intre ele.

"Pe drumul de la Constanta- Slobozia- Urziceni am condus recent. Dezastru. Pericol public. Primejdie de MOARTE. Risc fizic si psihic. Oricare dintre noi am fi putut fi in locul microbuzului. Un microbuz este lung si inalt, dar o masina mica este jumatate cat un microbuz. Nu ar fi ramas nici stergatorul din spate dintr-un astfel de impact cu un tir. (...)

Un simplu parapet (separator de sens) si doua benzi ar fi salvat zece vieti (zece doar ieri, si multe zeci de mii de-a lungul anilor). Ce mare inginerie cosmica e sa asterni niste beton? In Romania mor 2000 anual si 25.000 grav raniti", a mai scris, printre altele, pe Facebook Stefan Mandachi.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#accidente rutiere Romania, #accident Ialomita , #accidente rutiere