Un tren a lovit un tractor cu muncitori, in Covasna: 8 morti - UPDATE

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 14:35
3782 citiri
Un tren a lovit un tractor cu muncitori, in Covasna: 8 morti - UPDATE
Foto: Romania Tv

Opt oameni au murit, sambata, dupa ce tractorul in care se aflau a fost lovit de un tren, in localitatea Chileni, din judetul Covasna. De asemenea, o persoana este grav ranita, iar inca una este ranita usor.

Se pare ca soferul tractorului nu s-a asigurat la trecerea peste calea ferata. El a declarat ca a crezut ca poate sa treaca mai repede, potrivit lui Lucian Dinita, sef la Politia Rutiera.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Situatii de Urgenta (ISU) Covasna, Marius Tolbas, a precizat ca un tractor cu remorca a fost lovit de un tren, care circula pe ruta Sfantu Gheorghe-Brasov.

"Un tractor cu o remorca a fost lovit de tren. Am intervenit cu un echipaj de descarcerare, patru ambulante si o echipa SMURD", a declarat Tolbas, la Romania Tv.

El a sustinut ca doar remorca tractorului a fost lovita. In momentul impactului, persoanele aflate in remorca au fost aruncate pe camp, pe o raza de 30 de metri.

Cinci oameni au murit imediat dupa impact, iar alte trei persoane au decedat ulterior, din cauza ranilor grave.

Soferul tractorului, vinovat de producerea accidentului

Accidentul a fost cauzat de soferul tractorului, care nu a respectat semnalele luminoase aflate la intersectia cu calea ferata, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Covasna, Iulia Grigoras.

Aceasta a mentionat ca soferul, in varsta de 78 de ani, a scapat cu viata.

"Din primele cercetari rezulta ca vina apartine soferului (...) Trecerea la nivel cu calea ferata este semnalizata, dar acesta nu a tinut cont de indicator si nu a oprit la culoarea rosie. Bilantul accidentului este de sapte morti si doi raniti. Soferul a spus ca ii pare rau de cele intamplate", a declarat Iulia Grigoras.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#accident tren morti Covansa, #tractor muncitori accident Covasna, #morti accident tractor Covasna , #accidente rutiere