Eurodeputatii PSD ii cer lui Ungureanu sa retraga Romania din ACTA

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 17:37
2604 citiri
Eurodeputatii PSD ii cer lui Ungureanu sa retraga Romania din ACTA
Foto: Arhiva

Eurodeputatii PSD ii cer premierului Mihai Razvan Ungureanu, intr-o scrisoare deschisa, sa renunte la pasivitate si sa retraga sprijinul Romaniei pentru Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA).

"Domnule Prim-ministru, Prin intermediul acestei scrisori, dorim sa atragem atentia ca indiferenta Guvernului Romaniei fata de adoptarea Acordului comercial de combatere a contrafacerii (ACTA) este inacceptabila, mai ales in contextul protestelor organizate in toata tara si in majoritatea statelor europene", se arata in scrisoarea deschisa a deputatilor social-democrati din Parlamentul European remisa, miercuri, Ziare.com.

Europarlamentarii romani isi argumenteaza cererea dand exemplu state precum Bulgaria, Polonia, Cehia sau Germania, care au luat act de cerintele oamenilor si au reactionat in conformitate: "Bulgaria a suspendat, recent, ratificarea Acordului, iar Germania a anuntat ca nu se va alatura procesului. De asemenea, Polonia si Cehia si-au retras, luna aceasta, sprijinul pe care il acordasera ACTA".

ACTA nu va aduce prejudicii utilizatorilor de Internet din Romania, spune ORDA

"Avand in vedere toate aceste schimbari, sunteti obligat, domnule prim-ministru, sa renuntati la pasivitate si sa retrageti sprijinul Romaniei pentru ACTA. Trebuie sa va alaturati celor care au constientizat pericolul semnarii acestui acord in forma actuala", subliniaza eurodeputatii PSD.

Pesedistii din PE atrag atentia, totodata, ca se impune introducerea ACTA intr-o dezbatere publica reala, care sa asigure transparenta necesara unui acord international de impact.

"Parerile oamenilor trebuie sa fie auzite. Mii de romani au manifestat impotriva acestui acord care ar putea duce la incalcarea dreptului la libera exprimare si la cenzurarea internetului.

Asa cum v-am atras atentia si in precedentul nostru apel, atata vreme cat exista chiar si cea mai mica suspiciune ca ACTA ar putea deschide drumul catre incalcarea drepturilor fundamentale cetatenesti, acordul trebuie de urgenta suspendat si regandit", avertizeaza social-democratii din Parlamentul European.

Romania nu a ratificat inca Acordul ACTA

Nu in ultimul rand, eurodeputatii PSD ii cere premierului Mihai Razvan Ungureanu si, implicit, Guvernului Romaniei, sa constientizeze semnificatia acestor atitudini, sa asculte vocea oamenilor iesiti in strada si sa actioneze in conformitate cu cerintele lor.

Amintim ca europarlamentarii PSD si USL au cerut, in Parlamentul European, o mai ampla dezbatere pe marginea ACTA. Totodata, Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, si-a exprimat dezaprobarea fata de acest tratat.

A.T.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#eurodeputati PSD Ungureanu ACTA, #PSD retrage Romania ACTA, #Mihai Razvan Ungureanu ACTA, #Romania ACTA , #ACTA