Sute de oameni il sustin pe preotul acuzat ca a incercat sa corupa sexual un baiat

Luni, 26 Iunie 2017, ora 14:06
4658 citiri
Sute de oameni il sustin pe preotul acuzat ca a incercat sa corupa sexual un baiat
Foto: Facebook/Cristian Pomohaci

Peste 300 de enoriasi il astepta, luni, pe preotul Cristian Pomohaci, care urmeaza sa fie audiat la sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia, in ancheta privind coruperea sexuala a unui minor, oamenii spunand ca inregistrarea audio este "lucratura Diavolului", "o facatura".

Oamenii il asteapta "in pace si rugaciune" pe preotul Cristian Pomohaci, care urmeaza sa ajunga pentru a fi audiat in cazul in care este acuzat ca a incercat sa corupa sexual un adolescent de 17 ani.

Enoriasii sustin ca inregistrarea facuta publica pe Internet, in care un barbat, despre care se presupune ca este preotul Cristian Pomohaci, incearca sa ii faca propuneri indecente tanarului, este "o facatura", o "lucrare a Diavolului" si cer sa vorbeasca cu IPS Irineu.

Rand pe rand, oamenii care s-au adunat intr-un cerc iau cuvantul si ii aduc laude preotului Cristian Pomohaci.

"Ne-a invatat sa avem familii, sa nu aruncam cu piatra in cel care ne da paine. Mai mult de atat, ne-a rugat frumos si ieri, la biserica, sa nu venim la Alba Iulia. Dar noi nu putem sa-l lasam pe parinte singur, ca nici el nu ne-a lasat niciodata", a spus unul dintre enoriasi.

Arhiepiscopia de Alba Iulia a deschis o ancheta in cazul preotului Cristian Pomohaci, care slujeste intr-o comuna din Mures, acuzat ca ar fi incercat sa corupa sexual un baiat de 17 ani, dupa ce o presupusa convorbire intre ei, care contine propuneri indecente, a aparut pe Internet.

In inregistrarea convorbirii, un barbat care se presupune a fi preotul Cristian Pomohaci ii propune unui adolescent sa-i arate organul sexual, pe care il numeste "ciocan", si ii promite ca va fi platit daca va intretine relatii sexuale cu el.

De asemenea, potrivit inregistrarii, preotul Pomohaci ii spune adolescentului ca este "fain", amintindu-i ca l-a rugat sa-i faca cunostinta cu "unul".

Totodata, preotul i-ar fi spus tanarului ca ar putea sa "aiba barbati", dar nu ii trebuie, iar intre ei doi a fost "ceva special". "Ti-am mai spus o data si ai crezut ca spun nebunie", ar fi spus Pomohaci.

Preotul ii aminteste cum s-au intalnit si i-ar fi spus ca "a murit" cand l-a vazut si s-ar fi gandit ca daca nu face cunostinta "cu baiatul acesta" nu este "bun de nimic".

Reprezentantii Arhiepiscopiei Alba Iulia au deschis o ancheta interna in acest caz, iar daca acuzatiile privind coruperea sexuala se vor dovedi adevarate, preotul Cristian Pomohaci va fi trimis in judecata Consistoriului eparhial, existand posibilitatea excluderii sale din preotie.

Totodata, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, a declarat, ca Biserica percepe cu mahnire un asemenea scandal, dar, in cazul in care inregistrarea se dovedeste a fi autentica, vor fi luate cele mai dure masuri.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#preotul Pomohaci audiat Arhiepiscopie, #Cristian Pomohaci corupere sexuala minor , #acuzatii