Aberatia zilei: Un tanchist in turnul de control al Aeroportului Otopeni

Vineri, 06 Martie 2015, ora 18:31
12149 citiri
Aberatia zilei: Un tanchist in turnul de control al Aeroportului Otopeni
Foto: b365.ro

Nervii controlorilor de trafic aerian din Romania sunt puternic zdruncinati in ultima vreme de conflictul cazon declansat de directorul Romatsa, acuzat, printre altele, ca a adus un tanchist in mijlocul specialistilor din turnul de control de la Otopeni.

Si, ca sa fie tabloul complet, trebuie sa mentionam de la bun inceput ca de nervii unui controlor de trafic aerian depind vietile a cel putin 4.000 de pasageri pe secunda.

Scandalul dureaza de mai bine de o luna, iar noi, pasagerii, ne dorim fierbinte ca el sa se incheie cat mai curand.

Numit in functie anul trecut, dupa accidentul din Muntii Apuseni in care si-au pierdut viata Adrian Iovan si Aura Ion (chiar, domnule procuror general, cand ii trimiteti in judecata pe vinovati?), generalul Ion Aurel Stanciu este acuzat de circa 200 de subalterni din Romatsa ca forteaza semnarea unor contracte de munca ilegale, umfland totodata organigrama cu oameni care n-au nici in clin, nici in maneca cu ceea ce se intampla intr-un turn de control. Cum ar fi, de exemplu, un tanchist angajat de curand.

"Ce legatura au tancurile, blindatele si tractoarele?", a declarat indignat Gabriel Tudorache, controlor de trafic Romatsa, pentru ProTV.

"Este o nebunie ca sa ajungi sa lasi traficul aerian pe mana unor nepriceputi", a subliniat si Alecu Diaconu, purtator de cuvant al personalului si controlor de trafic aerian.

Mai mult, controlorii sustin ca s-au opus din rasputeri angajarii altui militar pe post de manager al traficului aerian. Tot ei spun ca organigrama pe care doreste sa o impuna directorul Stanciu este supradimensionata in zona administrativa si acuza ca ei, specialistii, au fost amenintati cu pierderea locurilor de munca.

"Noi suntem amenintati ca in zilele astea, daca nu vom semna niste contracte individuale de munca total ilegale, vom primi preaviz de desfacere a contractului individual de munca - asta este un stres enorm pentru cineva care se asaza la dirijare. Este pusa in pericol siguranta traficului aerian in momentul in care un om stresat sta in fata unui ecran, in care poate sa aiba peste 20 de avioane care se misca in spatiul aerian", a declarat Alecu Diaconu.

Corect.

In replica, directorul Romatsa a negat acuzatiile ce i se aduc si i-a chemat pe sindicalisti la discutii.

Un general a fost numit sef la ROMATSA

Fara succes insa. Controlorii au facut, joi, greva japoneza si avertizeaza ca nu exclud oprirea dirijarii traficului aerian daca nu se va cadea la pace.

Asta nu mai e in regula.

Gurile rele spun ca generalul maior Ion Aurel Stanciu ar fi "locotenentul" generalului UNPR Gabriel Oprea. Nu bagam mana in foc, dar stim ca in 2010, Stanciu a fost de acord cu dezmembrarea Muzeului Aviatiei din Bucuresti (singura institutie de acest gen din Romania) pentru ca jumatate din suprafata acoperita sa fie cedata primariei conduse de generalul UNPR Neculai Ontanu pentru construirea unui cartier de blocuri ANL.

Tot in 2010, pe cand era seful Statului Major al Fortelor Aeriene, generalul maior Ion Aurel Stanciu a starnit rasetele celor prezenti pentru ca s-a urcat gresit intr-un avion F-16, ramanand cu picioarele in afara carlingii.

Seful Aviatiei Militare nu a stiut sa se urce intr-un F-16

Revenind la subiect, nu stim cine are dreptate si cine nu. Dar e limpede ca orice pasager vrea sa se simta in siguranta intr-un avion care se pregateste de aterizare sau de decolare. Nimeni nu-si doreste sa vada focuri de artificii gigantice pe cerul Otopeniului.

Si-atunci, domnule ministru al Transporturilor, mediem si noi ceva? Pentru ca e aberant sa te urci intr-un avion cu gandul ca, poate, controlorul de trafic tocmai a aflat ca a fost concediat.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#greva japoneza Romatsa, #tanchist turn control Otopeni , #aeroport