Cele mai periculoase aeroporturi din lume (Galerie foto)

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 10:06
5994 citiri
Cele mai periculoase aeroporturi din lume (Galerie foto)
Foto: Buzzle

Un loc ideal pentru a construi un aeroport este undeva cu un teren plan, vant favorabil si vizibilitate mare, insa, in realitate, uneori lucrurile nu stau tocmai asa. Prin urmare, inginerii sunt fortati sa lucrze cu ceea ce au si iata in continuare ce rezulta.

Buzzle a realizat un top al celor mai periculoase aeroporturi din lume.

Pista de gheata. Acest aeroport se afla in Ross Island, in Antarctica. Este locul pe unde cercetatorii ajung in statia McMurdo. Aici nu exista piste pavate, doar gheata cat vezi cu ochii, iar cea mai mare problema este ca greutatea aeronavei poate provoca cufundarea ei in zapada. Asa ca aterizarea este mereu o provocare pentru piloti.

Aeroportul International Madeira din Portugalia reprezinta o zona care a fost inconjurata de munti candva, iar acum are piste scurte, ceea ce reprezinta o adevarata problema si pentru cei mai experimentati piloti.

Aeroportul International din Kansai, Japonia este construit in Golful Osaka. In momentul in care au lucrat la el, inginerii au luat in calcul cutremurele, cicloanele si fundul marii instabil, insa in prezent pericolele sunt mai mari si se banuieste ca in urmatorii 50 de ani acesta ar putea sa se scufunde.

De ce este periculos aeroportul Lukla din Nepal? Deoarece este inconjurat de un imens teren muntos, iar vremea este imprevizibila. In plus, are o pista foarte scurta si inclinata.

Aeroportul International Princess Juliana este renumit pentru pistele sale scurte si de aceea in momentul aterizarii avioanele trec exact pe desupra plajei. Ce gandesc turistii nu stim, insa putem banui ca cei care nu stiu ce se petrece trec printr-o mare sperietura.

Aeroportul Aspen Pitkin din Colorado este amplansat in Muntii Stancosi, ceea ce face dificila aterizarea. Aici s-au inregistrat numeroase probleme care au dus la disconfortul calatorilor.

Aeroportul international Barra este unic. De ce? Pentru ca pistele sunt pe o plaja. Ba mai mult, in timpul mareei, pistele sunt sub apa.

Aeroportul Courchevel este situat in Alpii Francezi si are o pista de doar 1.700 de metri. Deoarece este atat de scurta, pilotii sunt nevoiti sa aterizeze pe o banda inclinata pentru a incetini.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#aeroporturi periculoase, #aeroporturi piste periculoase , #aeroport