CSAT: Cod albastru pe aeroporturile din Romania, dupa atentatul din Bulgaria

Joi, 19 Iulie 2012, ora 16:52
3906 citiri
CSAT: Cod albastru pe aeroporturile din Romania, dupa atentatul din Bulgaria
Foto: Arhiva

In urma sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), de joi, s-a decis instituirea unui cod albastru pe aeroporturile din Romania.

Membrii CSAT s-au reunit ca sa discute ce masuri trebuie luate pe teritoriul tarii, in urma atacului terorist de pe aeroportul din Burgas de miercuri, potrivit B1 TV.

Masura a fost luata dupa atentatul de miercuri seara, din Bulgaria, cand un autocar cu turisti israelieni a fost tinta unui atac terorist cu bomba, 8 persoane murind si alte 32 fiind ranite.

Anterior sedintei, Ovidiu Silaghi a declarat ca se instituie un cod rosu si nu albastru pentru toate aeroporturile de pe teritoriul Romaniei, precizand ca asemenea masuri se impun in aceste cazuri si ca autoritatile trebuie sa fie extrem de vigilente in aceasta perioada.

Atentatul din Bulgaria, comis de un atacator sinucigas cu documente americane false (Video)

"Este cod rosu pe toate aeroporturile din Romania dupa ce aseara s-a intamplat evenimentul din Burgas, atentia este sporita, sunt masuri maxime luate si este normal. In cazuri de urgenta asa se procedeaza," a spus ministrul.

Pe de alta parte, potrivit site-ului Serviciului Roman de Informatii (SRI), Sistemul National de Alerta terorista este in continuare precaut.

Acest lucru presupune ca "informatiile disponibile si evenimentele recente estimeaza existenta unui risc scazut de producere a unui atentat terorist".

Sorin Sava, seful Biroului de presa al SRI, a declarat, joi, pentru Mediafax, ca pana la acest moment, Serviciul mentine acelasi nivel de alerta terorista in Romania, adica albastru precaut.

Antonescu a convocat sedinta CSAT, dupa atentatele din Bulgaria

Asta nu inseamna ca nu suntem atenti in aceasta privinta si suntem mai putin vigilenti", a adaugat Sava, precizand ca nivelul de alerta terorista este dat de SRI, care propune CSAT spre aprobare, potrivit legii.

Urmatoarele trepte de alerta sunt galben - moderat, portocaliu - risc terorist ridicat si rosu - care inseamna nivel critic. Sub codul albastru este cel verde, potrivit caruia "informatiile disponibile si evenimentele recente estimeaza ca un atentat este putin probabil".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#cod rosu aeroport Romania, #cod rosu aeroporturi tara, #cod rosu Romania terorism, #atentat terorist Bulgaria , #aeroport
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Acum la butoane suntem noi! DA pe 29 Iulie :)))
Poza romanianwars
romanianwars
rank 1
daca vrea sa stie cine a fost sa intrebe