Piciorul de om de la Otopeni era o laba de animal

Vineri, 30 Martie 2012, ora 10:12
4803 citiri
Piciorul de om de la Otopeni era o laba de animal
Foto: Arhiva

Fragmentul de picior gasit, joi, in bagajul unui cetatean chinez pe Aeroportul Henri Coanda (Otopeni - n. red.) din Bucuresti nu este de origine umana, conform datelor preliminare comunicate de Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici".

Analizele au demonstrat ca laba de picior este de natura animala, insa fara alte precizari legate de specia animalului, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie remis Ziare.com.

Piciorul de om din bagajul de pe Otopeni este, de fapt, o laba de urs?

"Examinarea (vizuala) a fragmentului de membru inferior identificat a relevat ca acesta reprezenta partea cuprinsa intre glezna si laba, avea un aspect de congelare si urme de acoperire cu grasime soporificata. Prezenta acestor urme creeaza suspiciune cu privire la natura sa, datorita faptului ca elementele de grasime soporificata se intalnesc atat la om cat si la animal.

Datorita faptului ca unghiile lipseau, iar falangele nu erau conturate, facand imposibila stabilirea certa apartenentei sale umane sau animale, analiza de laborator era singura in masura sa stabileasca natura umana sau, dimpotriva, sa excluda natura umana.

Conform examinarii macroscopice si celor trei investigatii succesive de laborator efectuate in cursul serii de joi datele preliminare comunicate de Institutul National de Medicina Legala Mina Minovici au exclus natura umana a fragmentului respectiv. S-a aratat ca este de natura animala (fara alte precizari legate de felul animalului)", potrivit documentului citat.

Laba de urs?

Cetateanul chinez in bagajul caruia a fost gasit fragmentul de picior spune ca, de fapt, laba este urs. Barbatul, audiat de procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, le-a povestit anchetatorilor ca a cumparat laba de urs de la o persoana necunoscuta, de sex masculin, in cursul zilei de joi, cu scopul de a o valorifica intr-un restaurant din Italia.

Pasagerul asupra caruia a fost gasit bagajul cu fragmentul de picior are aproximativ 54 de ani, nu este dat in urmarire nationala ori internationala, cunoaste doar limba chineza si a venit in Romania de mai multe ori, plecand spre diverse destinatii, in special spre Italia. De asemenea, din verificarile preliminare efectuate a rezultat ca barbatul se afla de aproximativ trei zile in Bucuresti si s-a cazat la un hotel.

Joi, procurorul general a dispus preluarea de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica a cauzei avand ca obiect incidentul petrecut joi pe Aeroportul Henri Coanda, cand la controlul bagajelor de cala ale unui pasager a fost descoperita o parte a unui membru inferior ce parea de natura umana.

Aeroportul Otopeni: Picior de om, gasit in bagajul unui chinez

"Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Laura Codruta Kovesi, a dispus preluarea de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica a cauzei avand ca obiect incidentul petrecut pe Aeroportul Henri Coanda, cand controlul bagajelor de cala ale unui pasager de sex masculin a dus la descoperirea unei parti a membrului inferior al unei persoane", se arata intr-un comunicat al Parchetului General remis, joi, Ziare.com.

A.T.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#laba picior om Otopeni, #fragment picior uman Otopeni, #picior om bagaj chinez, #picior om SRI Otopeni , #aeroport