Razie la taximetristii din aeroporturi: Sute de amenzi

Sambata, 29 Noiembrie 2014, ora 16:52
2917 citiri
Razie la taximetristii din aeroporturi: Sute de amenzi

Politistii au aplicat, sambata, peste 700 de amenzi taximetristilor din cele mai mari aeroporturi ale Romaniei, in valoare de aproape 127.000 de lei.

"La data de 26 noiembrie a.c., in zona aeroporturilor Henri Coanda Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca, Bacau si Iasi au fost desfasurate actiuni pentru verificarea respectarii legislatiei in vigoare referitoare la transportul de persoane in regim de taxi.

Sub coordonarea Directiei de Politie Transporturi din cadrul I.G.P.R., politistii de la transporturi si rutieri au actionat pe traseele dinspre si catre aeroport, precum si in zonele unde are loc debarcarea si preluarea pasagerilor, pentru depistarea persoanelor care practica ilegal activitatea de taximetrie, care acosteaza persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum si pentru sanctionarea celor care, desi sunt autorizati, nu respecta regulile de tarifare sau calitatea serviciilor", se arata in comunicatul IGPR.

Ce amenzi risca romanii care fac pe taximetristii fara autorizatie

Pe parcursul activitatilor desfasurate, echipele de control au verificat 1.825 de autovehicule, o societate rent-a-car si au aplicat 704 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 126.897 de lei, fiind ridicata si o autorizatie de functionare.

Din totalul sanctiunilor aplicate, 574 au vizat incalcari ale normelor privind circulatia pe drumurile publice, 90 de sanctiuni au fost aplicate pentru incalcari alelegii privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, 14 amenzi pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, iar 26 sanctiuni au fost aplicate pentru nerespectarea altor acte normative.

De asemenea, in urma neregulilor constatate, au fost retrase 20 certificate de inmatriculate si retinute 11 certificate de inmatriculate.

La activitati au participat si jandarmi, prprecum si specialisti ai Registrului Auto Roman si Metrologiei Legale.

C.P.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#razie taximetristi aeroport, #amenzi taximetristi aeroport , #aeroport