Turista din Germania retinuta 9 ore pe Otopeni. Politia de Frontiera explica: Avea doar pasaport din Siria

Duminica, 07 August 2016, ora 13:14
23667 citiri
Turista din Germania retinuta 9 ore pe Otopeni. Politia de Frontiera explica: Avea doar pasaport din Siria
Foto: Arhiva Ziare.com

O turista in varsta de 21 de ani din Germania s-a plans, sambata, ca a fost retinuta noua ore pe nedrept pe Aeroportul Otopeni, pentru ca avea la ea doar pasaport, nu si buletin. Ea a spus ca a putut calatori astfel si prin alte tari europene, doar in Romania nu s-a putut.

Tanara a omis, insa, sa spuna ca pasaportul ei era eliberat de autoritatile din Siria, motiv pentru care autoritatile romane au avut suspiciuni, dupa cum a precizat duminica Politia de Frontiera, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Tanara din Germania a plecat, impreuna cu sora ei mai mare, de 23 de ani, in vacanta in Ibiza. De acolo, fetele au venit in Romania, dupa o escala la Barcelona.

Politistii au explicat ca turista s-a prezentat vineri, in jurul orei 16:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coanda, pentru intra in tara. Ea "s-a legitimat cu un pasaport eliberat de autoritatile din Siria", se mentioneaza in documentul citat.

"Deoarece persoana in cauza nu se afla in posesia unei vize sau a unui permis de sedere valabil care sa ii permita intrarea in Romania, politistii de frontiera i-au intrerupt calatoria, urmand sa fie returnata in directia Barcelona.

Mai mult, politistii de frontiera au sanctionat compania transportatoare cu suma de 8.000 lei deoarece a imbarcat persoana in cauza fara a fi in posesia unui document care sa-i permita trecerea frontierei", au aratat autoritatile romane.

Sora tinerei, care o insotea, "s-a legitimat cu un document de calatorie eliberat de autoritatile din Germania si a declarat ca va contacta familia aflata in Germania, pentru a intra in posesia unui document al surorii sale care sa ii permita intrarea in Romania".

Asadar, fata de 21 de ani a fost indrumata in zona de tranzit a aeroportului, pentru a astepta pana va intra in posesia documentului.

"In aceeasi zi, in jurul orei 23.00, persoana in cauza a prezentat politistilor de frontiera, pe langa pasportul sirian, un permis de sedere eliberat de autoritatile germane, fapt pentru care i s-a permis intrarea in Romania", se mai precizeaza in comunicatul Politiei.

Desi cazul a fost mediatizat sambata, in presa nu a aparut si informatia ca pasaportul tinerei fusese eliberat in Siria, tara din care sosesc numerosi suspecti de terorism in Europa. Cele doua fete au declarat, in schimb, ca au pasaport european si ca au calatorit cu el "peste tot".

Cele doua surori s-au plans ca autoritatile romane le-au stricat vacanta si au amenintat ca vor lua legatura cu un avocat, pentru ca "nu poate ramane totul asa".

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#turista Otopeni pasaport Siria, #turista retinuta Otopeni , #aeroport