15 retinuti in cazul contrabandei cu alcool dupa descinderile de miercuri

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 10:39
1620 citiri
15 retinuti in cazul contrabandei cu alcool dupa descinderile de miercuri
Foto: Arhiva

15 dintre cei 18 suspecti de contrabanda cu alcool, cu un prejudiciu de 500.000 de euro, ridicati in urma perchezitiilor efectuate miercuri in Arges, Prahova si Constanta, au fost retinuti pe baza de ordonanta, iar joi vor fi prezentati in fata Judecatoriei Pitesti cu propunere de arestare.

Tirul cu produse confiscate in urma descinderilor simultane din cele trei judete a ajuns miercuri seara in curtea IPJ Arges, care a predat cele doua tone de alcool si 33.000 de pachete de tigari in custodia Garzii Financiare. Totodata din locuintele suspectilor au fost ridicate diferite recipiente de etansat, instalatii de sigilare si alte dispozitive folosite la filtrarea alcoolului si umplerea recipientelor din plastic.

"Este posibil ca numarul persoanelor retinute sa creasca pe masura ce se inainteaza cu audierile, iar acestea vor fi coroborate cu probele ridicate la perchezitii. CEi 15 suspecti retinuti vor fi prezentati joi cu propunere de arestare preventiva", a precizat inspectorul Robert Radu, purtator de cuvant al IPJ Arges.

Cei 18 suspecti de contrabanda cu alcool ridicati in urma perchezitiilor efectuate miercuri in mai multe locatii din judetele Arges, Prahova si Constanta au fost adusi la audieri la IPJ Arges, iar procurorii i-au chestionat pana tarziu in noapte.

Comandantul IPJ Arges, comisarul sef Dumitru NIcolae, a precizat, in cadrul unei conferinte de presa, ca in urma perchezitiilor au fost ridicate importante cantitati de alcool, tigari si sume de bani. Totodata prejudiciul evaluat se ridica la suma de 500.000 de euro.

"La aceasta actiune au participat 150 de politisti din cadrul celor trei inspectorate si 17 comisari ai Garzii Financiare Arges, in baza unui plan de actiune aprobat de IGPR", a precizat comisarul sef Nicolae.

Potrivit procurorului Iolanda Dragut, din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arges, purtator de cuvant si al Judecatoriei Pitesti, cercetarile au fost incepute de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Arges, in luna decembrie 2009. In instrumentarea acestui caz a colaborat si DGIPI.

"A fost initial un dosar de supraveghere pentru infractiuni la codul fiscal, insa, in baza probelor obtinute ulterior, s-a stabilit ca este vorba de asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti", a precizat procurorul Iolanda Dragut.

Politistii care au efectuat, miercuri, perchezitii domiciliare in 17 locuri din Arges, Prahova si Constanta au ridicat din locuinta unuia dintre suspectii de contrabanda cu alcool in jur de 33.00 de pachete de tigari, o parte cu timbru de Moldova, iar altele netimbrate.

"Au fost gasite la domiciliul unuia dintre suspecti, din Constanta, aproximativ 33.000 de pachete de tigari. Urmeaza sa se faca inventarierea acestor baxuri cu tigari, o parte fiind netimbrate, iar celelalte cu timbru de Moldova. Toate probele vor fi aduse la Pitesti, actiunea fiind organizata de IPJ Arges, sub coordonarea IGPR", a declarat inspectorul Robert Radu, purtator de cuvant al IPJ Arges.

Politistii din judetele Arges, Prahova si Constanta, ajutati de DGIPI, sub coordonarea IGPR, au efectuat, miercuri dimineata, 17 perchezitii domiciliare in cele trei judete, fiind vizati mai multi contrabandisti cu alcool, care ar fi creat un prejudiciu de peste jumatate de milion de euro.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#descinderi arest, #descinderi Arges, #arest Arges Prahova , #alcool