Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Niste adolescenti au declansat sirenele de alarmare in caz de dezastru din Giurgiu

Vineri, 11 August 2017, ora 19:37
3375 citiri
Niste adolescenti au declansat sirenele de alarmare in caz de dezastru din Giurgiu
Foto: Facebook/IGSU

Sirenele de alarmare in caz de dezastre au sunat vineri, in Giurgiu, dupa ce mai multi adolescenti au fortat si au declansat sistemul de alarmare situat intr-un bloc dintr-un cartier al orasului.

"Mai multi adolescenti au fortat cu un briceag sistemul de siguranta al tabloului electric unde se afla un sistem de alarmare, in acelasi timp actionand si butonul sirenei amplasat intr-o scara a blocului turn din cartierul Oinac, fapta ce a condus inevitabil la declansarea sistemului de alarmare publica", a declarat reprezentanta compartimentului mass-media din cadrul Primariei Giurgiu, Mihaela Bracau.

Si seful Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al municipiului Giurgiu, Marin Durbac, a sustinut ca fapta a fost facuta din "teribilism", iar sirenele au sunat numai pentru cateva secunde pentru ca "sistemul se decupleaza singur in momentul in care butonul nu mai este apasat sau in cazul prezentat, fortat".

"Din spusele locatarilor, unii tineri care erau in scara blocului au desfacut cu un briceag tabloul electric si au apasat butonul de alarmare, dar imediat au fugit pentru a nu fi prinsi, moment in care si sirenele au incetat sa sune pentru ca alarma inceteaza daca butonul nu mai este actionat.

Noi ne-am deplasat la fata locului pentru a face verificari, iar acum politistii fac cercetari pentru identificarea faptuitorilor", a spus Marin Durbac.

Pentru moment, in vederea preintampinarii acestor fapte, angajatii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Giurgiu "au blocat sistemul de siguranta al tabloului, deconectandu-l de la alimentarea cu energie electrica".

Primaria Giurgiu face apel catre localnici sa dea dovada de un comportament adecvat de convietuire in comunitate, mai ales ca "astfel de fapte pot crea panica in randul cetatenilor".

In Giurgiu sunt "26 de sirene de alarmare in caz de dezastre si la exercitiile de verificare privind functionarea acestora a reiesit faptul ca toate sunt functionale".

Sirenele de dezastru trebuie sa sune ca exercitiu in prima zi de miercuri a fiecarei luni

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#sirene dezastru Giurgiu , #alerta bomba
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Si ce daca? Au anticipat putin dezastrul...