Ambulanta amendata pentru lipsa rovinietei, desi legea nu i-o cere. Iata de ce

Sambata, 20 Septembrie 2014, ora 08:57
3553 citiri
Ambulanta amendata pentru lipsa rovinietei, desi legea nu i-o cere. Iata de ce
Foto: Arhiva

Acuzata ca a amendat ambulante din Vaslui pentru ca nu aveau rovinieta, desi legea nu le cere asta, Compania de Drumuri si Autostrazi (CNADNR) vine cu explicatii.

Oficialii CNADNR arata ca, potrivit legii, sunt exceptate de la plata rovinietei, conform datelor inscrise in certificatul de inmatriculare, vehiculele detinute in proprietate sau, dupa caz, cele folosite in baza unui drept legal de serviciile de ambulanta.

Insa "aceste vehiculele sunt exceptate de la plata tarifului de utilizare, doar daca sunt inregistrate ca vehicule exceptate in baza de date a Sistemului Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare si Control al Rovinietei", subliniaza un comunicat CNADNR remis Ziare.com.

Reprezentantii companiei mentioneaza si ca obligatia de a solicita inscrierea ambulantelor in baza de date revine utilizatorilor acestora.

"Precizam ca, in Procesul Verbal de Constatare a Contraventiei se consemneaza doar numarul de inmatriculare si detinatorul, nu si tipul vehiculului - ex. Ambulanta.

Astfel, pentru vehiculul cu numarul de inmatriculare VS- 44- SAJ, apartinand Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui, a fost intocmit in data de 03.09.2014 Procesul Verbal de Constatare a Contraventiei, intrucat acest vehicul nu fusese inregistrat in baza de date ca vehicul exceptat de la plata rovinietei, iar Serviciul de Ambulanta Judetean Vaslui a transmis catre CNADNR SA o astfel de cerere de inscriere in baza de date a vehiculelelor exceptate de la plata rovinietei, abia in data de 17.09.2014", transmite compania.

Ambulante amendate ca n-au rovinieta, desi sunt scutite prin lege de taxare

Presa a aflat vineri ca Serviciul Judetean de Ambulanta din Vaslui are conturile blocate, dupa ce Compania de Drumuri a remis amenzi pentru lipsa rovinietei.

Desi conflictul a ajuns in instanta, CNADNR sustine ca nu poate stinge disputa, intrucat compania va fi sanctionata de catre Curtea de Conturi. Blocarea conturilor ar putea insa paraliza activitatea Serviciului de Ambulanta.

B.B.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ambulanta rovinieta amenda Vaslui , #ambulanta
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Amenzile pot fi anulate pe caz fortuit sau forță majoră.