Bebelus mort in ambulanta - parintii acuza medicii

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 20:54
1767 citiri
Bebelus mort in ambulanta - parintii acuza medicii
Foto: 7-zile.com

Un bebelus, nascut la maternitatea din Ramnicu Valcea, a murit in ambulanta care il transporta la Spitalul Polizu din Bucuresti. Parintii ii acuza pe medicii valceni ca ar fi intarziat transferul.

Starea de sanatate a micutului, nascut pe 10 noiembrie, in Ramnicu Valcea, s-a inrautatit la putin timp dupa nastere, din cauza ca nu s-a intervenit la timp dupa ce acesta a inghitit secretii. Potrivit tatalui, copilul s-a inecat cu lichid, dar medicii nu au facut nimic, numai asistentele au fost cele care au intervenit si au incercat sa-l ajute pe nou-nascut, transmite Mediafax.

Tatal a cerut si aparatura medicala pentru resuscitare, dar medicul i-a spus ca spitalul nu are asa ceva, desi ulterior s-a aflat ca exista o astfel de aparatura. In acel moment, barbatul a sunat la 112, la Spitalul Polizu din Capitala, dar si la SMURD. El a solicitat un elicopter, dar i s-a transmis ca timpul nefavorabil nu permite ridicarea de la sol a aparatului.

Totodata, el a cerut o ambulanta din Valcea, care sa il transporte pe nou-nascut la Bucuresti, dar i s-a spus ca aceasta nu este echipata corespunzator. A acceptat aceasta varianta, cu o masina fara echipamente, doar cu o asistenta care sa faca intubare manuala.

Medicii au refuzat sa-si dea acceptul si mai durat inca cinci ore pana cand o ambulanta sosita de la Craiova a plecat spre Pitesti cu belelusul, acolo unde il astepta o salvare venita de la Bucuresti. Numai ca, pe Dealul Negru, ambulanta a oprit pe dreapta, iar dupa o jumatate de ora micutul a fost declarat mort, in urma unui stop cardio-respirator.

Familia copilului a depus plangere la Parchetul Valcea si la Colegiul Medicilor Valcea, in care reclama neglijenta cu care medicii au tratat bebelusul de la nastere pana la urcarea in ambulanta. Reprezentantii Colegiului Medicilor Valcea au spus ca va fi demarata o ancheta pentru a se stabili cum au actionat medicii in acest caz.

Totodata, vor avea loc cercetari in urma plangerii penale pe care parintii au depus-o, pentru a se stabili in ce circumstante a murit copilul si cine se face vinovat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#bebelus mort ambulanta, #bebelus mort Ramnicu Valcea, #bebelus mort Polizu Bucuresti , #ambulanta
Comentarii