Un sindicalist a facut infarct la negocierile cu ministrul Sanatatii pe sporuri. L-a resuscitat un secretar de stat

Luni, 12 Februarie 2018, ora 17:11
5039 citiri
Un sindicalist a facut infarct la negocierile cu ministrul Sanatatii pe sporuri. L-a resuscitat un secretar de stat
Foto: Arhiva Ziare.com

Unul dintre sindicalistii prezenti luni la discutiile cu ministrul Sanatatii Sorina Pintea, despre acordarea sporurilor in contextul schimbarilor legislative, a facut infarct.

Este vorba de Valentin Craciun, sindicalist la Confederatia Meridian din Constanta, dupa cum au anuntat televiziunile de stiri.

Cei prezenti au sunat la ambulanta, care a ajuns la sediul Ministerului Sanatatii in 10 minute. Pana la acel moment, Craciun a fost resuscitat de secretarul de stat dr. Cristian Grasu, subsecretarul de stat dr. Tiberiu Bradatan si Gheorghe Chis de la Federatia Ambulanta.

Medicii care au intervenit au anuntat ca sindicalistul a fost stabilizat si transportat la spital pentru investigatii suplimentare.

Ministerul anunta ca negocierile n-au fost intense

Oficialii de la minister au precizat, pentru Digi24, ca nu au fost discutii intense, care sa fi putut provoca acest infarct. Ulterior, Ministerul a transmis si un comunicat despre incident.

"In timpul intalnirii informale dintre Sorina Pintea, ministrul Sanatatii si reprezentantii sindicatelor din domeniu, unui reprezentant al Confederatiei Sindicale Meridian, cunoscut cu afectiuni cardiace, i s-a facut rau si a intrat in stop cardio- respirator.

Secretarul de stat, dr. Cristian Grasu, dr. Tiberiu Bradatan, subsecretar de stat si presedintele Federatiei Ambulanta Gheorghe Chis, care participau la intalnire, au incepand manevrele de resuscitare, continuandu-le pana la sosirea echipajelor specializate.

La fata locului au ajuns 2 echipaje medicale din cadrul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov care, sub coordonarea secretarului de stat, au continuat resuscitarea pana la stabilizarea pacientului. Dupa resuscitarea cu rezultat pozitiv, pacientul a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenta", se arata in comunicatul MS.

Ministrul Sanatatii Sorina Pintea a anuntat saptamana trecuta, in contextul in care tot mai multi angajati ai sistemului public anuntau ca le scad salariile dupa intrarea in vigoare a modificarilor fiscale, coroborate cu Legea Salarizarii, ca salariile medicilor vor ajunge in cateva luni aproape de nivelul inregistrat in UE.

"Cresterile salariale se aplica in doua etape. Incepand cu 1 ianuarie 2018, salariile brute din sistemul medical cresc cu 25% fata de nivelul acordat in decembrie 2017, inclusiv cel al sporurilor aflate in plata la 31 decembrie 2017", a spus atunci Pintea.

Sindicalistii vor totusi sa se asigure ca niciun angajat din Sanatate nu va primi mai putini bani dupa 1 martie, cand expira actualele reglementari referitoare la sporurile din acest domeniu.

A.S.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#sindicalist Meridian infarct negocieri sporuri, #Sorina Pintea negocieri santate salarii , #ambulanta