Show-ul aviatic din Baneasa face victime: 53 de persoane au primit ingrijiri medicale

Sambata, 20 Iunie 2015, ora 15:43
22977 citiri
Show-ul aviatic din Baneasa face victime: 53 de persoane au primit ingrijiri medicale
Foto: Facebook / Bucharest International Air Show

Peste 50 de persoane aflate la Bucharest International Air Show (BIAS) din Baneasa au avut nevoie de ingrijiri medicale, in primul rand din cauza caniculei, in primele ore de la inceperea spectacolului aviatic.

Trei dintre cele 50 de persoane au fost in stare mai grava, doua avand suferinte cardiace si una fiind cu suspiciune de accident vascular cerebral, toate fiind transportate cu ambulante la spitale din Capitala.

Celelalte persoane au primit ingrijiri la fata locului, a precizat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI).

Una dintre persoane, care a suferit un infarct, a fost dusa la Spitalul "C.C. Iliescu", unde i s-a montat un stent, iar cealalta care avea tot o suferinta cardiaca a fost dusa la Spitalul Elias. Cea de-a treia persoana, cu suspiciune de accident vascular cerebral, a fost transportata la Spitalul de Urgenta Floreasca, a mai spus Alis Grasu.

Bucharest International Air Show 2015 a inceput sambata dimineata, accesul publicului fiind permis de la ora 08:00.

Peste 200 de piloti si parasutisti si 120 de aeronave civile si militare participa la cel mai impresionant spectacol aviatic din Romania, pe Aeroportul Baneasa, intrarea fiind libera.

Invitati speciali ai BIAS 2015 sunt "supersonicii" Turkish Stars (Turcia), care au revenit la Bucuresti cu un spectacol de elita mondiala, celebrii asi Royal Air Force Typhoon (Marea Britanie), expertii incontestabili in acrobatii aeriene cu avionul de lupta Eurofighter Typhoon, dar si acrobatii aerului Baltic Bees (Letonia).

La spectacolul aerian participa celebrul Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobatie aeriana, dar si Flying Bulls, artisti ai zborului acrobatic.

Una dintre suprizele acestui an o reprezinta participarea echipei Pakistan Aeronautical Complex Kamra, care reprezinta Fortele Aeriene ale Pakistanului. Acestia evolueaza cu o aeronava Super-Mushshak.

Pe parcursul evenimentului evolueaza si numele consacrate din elita acrobatiei aeriene a Romaniei: Iacarii Acrobati, Tarom, Aeroclubul Romaniei - Hawks of Romania,Vulturii Tricolori, The Pelicans, White Wings, alaturi de parasutistii formatiei Blue Wings.

De asemenea, la spectacolul aerian participa aeronave apartinand structurilor de aviatie ale Serviciului Roman de Informatii si Ministerului de Interne.

La BIAS 2015 evolueaza si profesionistii din elita Fortelor Aeriene Romane, la mansa aeronavelor MIG 21 Lancer, IAR 99 Soim, IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules, C 27 Spartan si Antonov AN 30. Spectatorii pot urmari si exercitiile de politie aeriana si de sprijin pentru desant aerian executate de Fortele Aeriene.

BIAS 2015 se incheie in cursul serii de sambata, cand, incepand cu ora 22:00, Cristi Minculescu & Iris sustin un super-concert pe Aeroportul Baneasa.

Evenimentul este organizat de Ministerul Transporturilor - Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Aeroclubul Romaniei, Clubul Sportiv AIBO si Ministerul Economiei - Romaero.

UPDATE!Programul #bias2015! Va asteptam la cel mai mare show aviatic din Romania,pana la ora 22.00!

Posted by Bucharest International Air Show on Friday, June 19, 2015

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#BIAS Bucuresti 2015, #BIAS show aviatic, #BIAS avioane Baneasa , #ambulanta