Arhiepiscopia Argesului, amendata de Garda Financiara

Luni, 16 August 2010, ora 23:21
3231 citiri
Arhiepiscopia Argesului, amendata de Garda Financiara
Foto: CrossroadsCommunity

Arhiepiscopia Argesului si Muscelului a fost amendata, luni, cu 10.000 de lei de catre Garda Financiara Arges, pentru ca la "Casa Pelerinului" din Curtea de Arges, unde erau cazati credinciosi, nu exista casa de marcat.

Potrivit comisarului sef al Garzii Financiare Arges, Valeriu Minca, controlul dispus luni la "Casa Pelerinului" din Curtea de Arges face parte dintr-un control tematic dispus la nivel national de Ministerul Finantelor.

"Este vorba de un control tematic, o masura dispusa de Ministerul Finatelor si care vizeaza toti operatorii economici care au obligatia de a se dota cu case de marcat. Cu ocazia controlului desfasurat astazi la unitatea de cazare de la hotelul si restaurantul Manastirii Curtea de Arges, s-a constatat ca nu exista casa de marcat si nu se emit bonuri fiscale", a declarat comisarul sef al Garzii Financiare Arges, Valeriu Minca.

Comisarii Garzii Financiare au gasit la Casa Pelerinului 1.265 de lei, suma care nu putea fi justificata cu documente, motiv pentru care au dispus confiscarea banilor si o amenda contraventionala in valoare de 10.000 lei.

"S-a dispus sanctionarea contraventionala cu suma de 10.000 lei, confiscarea sumei de 1.265 de lei, precum si suspendarea activitatii pana la dotarea unitatii de cazare cu casa de marcat", a mai declarat seful Garzii Financiare Arges.

Preotii care se ocupa de "Casa Pelerinului" din Curtea de Arges au refuzat sa semneze si sa primeasca procesul-verbal de contraventie, insa comisarii garzii spun ca s-a indeplinit procedura legala, intrucat amenda a fost lipita pe geamul unitatii de cazare.

Consilierul eparhial al Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului, parintele Caliopie, a declarat ca a contestat in instanta masura impusa de Garda Financiara Arges.

"Am facut in instanta contestatie si masura dispusa de comisari este deocamdata suspendata. Noi functionam in baza legii cultelor si a Legii 489/2006. In statutul de organizare si functionare al Bisericii Ortodoxe Romane, aprobat de statul roman, se stipuleaza clar ca activitatea de cazare si masa pentru pelerini face parte din activitatea proprie a cultului.

Fondurile sunt destinate in exclusivitate pentru construirea catedralei arhiepiscopale, unde vor fi inmormantati regii Romaniei. Constructia a demarat in primavara anului trecut si este sprijinita de Casa Regala", a sustinut parintele Caliopie.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Garda Financiara Arges, #Arhiepiscopia Arges amendata, #Arhiepiscopia amendata garda , #amenda