De astazi, cresc amenzile pentru deranjarea vecinilor. Ce se intampla daca repeti fapta

Duminica, 26 Ianuarie 2020, ora 08:51
22814 citiri
De astazi, cresc amenzile pentru deranjarea vecinilor. Ce se intampla daca repeti fapta
Foto: Arhiva Ziare.com

Incepand de duminica, cresc amenzile pentru organizarea de petreceri si tulburarea linistii in apropierea locuintelor. Mai mult, cei care vor repeta aceste acte vor fi sanctionati inclusiv cu munca in folosul comunitatii.

Conform noilor prevederi, cei care refuza sa ofere datele pentru a fi identificati sau sa se prezinte la sediul politiei vor primi amenzi mai mari, conform Profit.ro.

Iata noile amenzi:

Pentru tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma, se va da amenda de 200-1.000 de lei (ca si pana acum), dar repetarea faptei in 24 de ore va atrage o amenda intre 500 si 1.500 lei sau prestarea a 50-100 de ore de activitati in folosul comunitatii.

Pentru tulburarea linistii locatarilor intre orele 22:00-8:00 si 13:00-14:00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice amenda este, ca si pana acum, de 500-1.500 de lei. Insa se poate ajunge la 2.000-3.000 de lei sau prestarea a 70-120 de ore de activitati in folosul comunitatii daca se repeta fapta in 24 de ore.

Pentru organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor amenda era pana acum intre 500 si 1.500 de lei, iar acum creste la 2.000-3.000 de lei. Repetarea faptei in 24 de ore duce la o amenda de 3.000-6.000 de lei sau prestarea a 100-150 de ore de activitati in folosul comunitatii.

Conform noilor prevederi, nu mai sunt sanctionate contraventional persoanele care nu prezinta un act de identitate la solicitarea politistului. Insa creste amenda de la 100-500 de lei la 500-1.500 de lei pentru "refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identitattii sale sau de a se prezenta la sediul polittiei, la cererea ori la invitattia justificata a organelor de urmarire penala sau a organelor de ordine publica, aflate in exercitarea atributtiilor de serviciu".

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#crestere amenzi tulburare liniste, #munca folosul comunitatii tulburare liniste , #amenda