Ziare.com

De astazi, cresc amenzile pentru deranjarea vecinilor. Ce se intampla daca repeti fapta

Duminica, 26 Ianuarie 2020, ora 08:51

   

De astazi, cresc amenzile pentru deranjarea vecinilor. Ce se intampla daca repeti fapta
Incepand de duminica, cresc amenzile pentru organizarea de petreceri si tulburarea linistii in apropierea locuintelor. Mai mult, cei care vor repeta aceste acte vor fi sanctionati inclusiv cu munca in folosul comunitatii.

Conform noilor prevederi, cei care refuza sa ofere datele pentru a fi identificati sau sa se prezinte la sediul politiei vor primi amenzi mai mari, conform Profit.ro.

Iata noile amenzi:

Pentru tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma, se va da amenda de 200-1.000 de lei (ca si pana acum), dar repetarea faptei in 24 de ore va atrage o amenda intre 500 si 1.500 lei sau prestarea a 50-100 de ore de activitati in folosul comunitatii.

Pentru tulburarea linistii locatarilor intre orele 22:00-8:00 si 13:00-14:00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice amenda este, ca si pana acum, de 500-1.500 de lei. Insa se poate ajunge la 2.000-3.000 de lei sau prestarea a 70-120 de ore de activitati in folosul comunitatii daca se repeta fapta in 24 de ore.

Pentru organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor amenda era pana acum intre 500 si 1.500 de lei, iar acum creste la 2.000-3.000 de lei. Repetarea faptei in 24 de ore duce la o amenda de 3.000-6.000 de lei sau prestarea a 100-150 de ore de activitati in folosul comunitatii.

Conform noilor prevederi, nu mai sunt sanctionate contraventional persoanele care nu prezinta un act de identitate la solicitarea politistului. Insa creste amenda de la 100-500 de lei la 500-1.500 de lei pentru "refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identitattii sale sau de a se prezenta la sediul polittiei, la cererea ori la invitattia justificata a organelor de urmarire penala sau a organelor de ordine publica, aflate in exercitarea atributtiilor de serviciu".


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8660 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"De astazi, cresc amenzile pentru deranjarea vecinilor. Ce se

intampla daca repeti fapta"

"22:00-8:00 si 13:00-14:00" ! ce program e asta , zeci de ani programu' a fost 22:00-07.00 si 14.00-17.00 ! deci au ciordit 2 ore din programu' de dupa amiaza si au adaugat una la cel de noapte ! deci per total au ciordit o ora ! :o(((

 

Amenzi pentru zgomot..

Aceasta lege este dovada adincirii cretinismului in Romania. Ce fac cei care fac reparatii, urgente sau nu, in apartamente?! Nu mai au voie sa lucreze? Si de ce trebuie sa fie liniste intre 13.00 si 14.00? Sa nu trezeasca masa de pensionari din somnul continuu? Ce fac astfel lucratorii care fac reparatii imobiliare? Sint obligati sa nu mai lucreze? In tarile normale spre avansate, munca este pusa pe primul loc, iar somnul pe locurile urmatoare... Dar intr-o tara de puturosi si de banditi (pentru ca numai astia au ramas in tara; cei care muncesc au fugit unde au vazut cu ochii).

 

Dar ce fac cu cretinii

Care se apuca de la 10 seara pana la 8 dimineata sa urle beti turta cu muzica data la maxim in timp ce eu ma chinui sa dorm ca sa pot sa ma trezesc devreme sa merg la lucru (pentru ca nu sunt bandit si puturos desi am ramas in tara)? Intreb din experienta proprie, nu pentru caz ipotetic, ca se pare ca dumneata le stii pe toate.

Amenzile se aplică pentru tulburarea FĂRĂ DREPT a liniștii.

Reparațiile nu intră sub incidența legii. Proprietarul cu bun simț ii anunță pe vecini, direct sau printr-un afiș, asupra perioadei lucrărilor.

Cainii?

La unele case sunt chiar 2-3 caini care latră toată noaptea! E in regulă, nu există rezolvare sau sancțiune?

 

suparare mare bre !

Nu mai poate pune tot neamul-prost cate o manea colo ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor