Ziare.com

Amenzi pentru lipsa rovinietei: Unde sunt prinsi cei mai multi soferi

Vineri, 13 Aprilie 2012, ora 08:38

   

Amenzi pentru lipsa rovinietei: Unde sunt prinsi cei mai multi soferi
Peste 340.000 de soferi surprinsi fara roviniete pe diferite drumuri din tara au fost amendati in ultima jumatate de an.

Astfel, dupa introducerea sistemului electronic de constatare - camere de luat vederi - numarul amenzilor aplicate de oficialii de la Drumuri aproape ca s-au dublat, scrie Evenimentul Zilei.

Locul in care s-au inregistrat cele mai multe autovehicule circuland fara roviniete este, de departe, Km 48+800, pe DN 1, in apropierea localitatii prahovene Romanesti, unde camera video montata de CNADNR a surprins peste 100.000 de soferi fara roviniete.

Totodata, alte locuri in care sistemului electronic de constatare a surprins zeci de mii de soferi fara roviniete sunt Autostrada A2, Km 12+450 Glina (41.272 de amenzi), DN 2, Km 115+80, Maracineni, judetul Buzau(40.891 de amenzi).

Amenzile, contestate in instanta

Multi soferi au contestat procesele verbale si au cerut anularea lor. Potrivit datelor CNADNR, pana in prezent, s-au inregistrat 105.713 contestatii la procesele verbale de contraventii pentru lipsa rovinietei.

Din 9.154 de sentinte care au fost deja date de magistrati, in aproximativ 5.000 de cazuri judecatorii au dat castig de cauza soferilor, anuland procesele verbale intocmite de CNADNR.

Potrivit CNADNR, principalele motive care au stat la baza anularii proceselor verbale au fost "emiterea de catre distribuitori a rovinietelor pentru un numar de inmatriculare gresit, schimbarea numarului de inmatriculare a vehiculului pentru care a fost achitata rovinieta fara a comunica acest lucru la CNADNR, inscrierea pe bonul fiscal eliberat de distribuitori la emiterea rovinietei a unui numar de inmatriculare gresit. De asemenea, in 2.375 de cazuri, instantele au dispus transformarea amenzii in avertisment".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5884 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nu e corect

Eu ma astept, din partea Pol. Rutiere, sa fie rezonabili si sa nu ceara verificarea rovinietei tinand cont ca infrastructura, strazile, autostrazile sunt, majoritatea, de o calitate execrabila....pt ce sa platesti daca nu ai pt ce?? Asfalt de mantuiala, gropi peste tot, denivelari, valuri (mai ales vara) pe asfalt, lumea a 3 a in ultimul hal drumurile la noi, iti strici masina frate....
Este o nesimtire ca autoritatile, in situatia actuala, sa ne ceara rovinieta! Nu e mult de platit, ce-i drept, dar problema e că nu ai pt ce plăti!

 

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor