Inconstienta la volan: tot mai multi soferi care circula cu viteza excesiva sunt prinsi de politisti

Duminica, 12 Martie 2017, ora 08:47
4155 citiri
Inconstienta la volan: tot mai multi soferi care circula cu viteza excesiva sunt prinsi de politisti
Foto: Ziare.com Arhiva

Cinci conducatori auto au fost surprinsi, sambata, de aparatul radar, circuland cu viteze excesive pe autostrazi, informeaza Politia rutiera.

Inca de dimineata, la 9.35, a fost oprit de politisti, pe Autostrada A1 Ramnicu Valcea - Deva, un barbat, de 29 de ani, din Deva, care conducea cu 186 de km/h.

Putin mai tarziu, la ora 10.33, pe Autostrada A3, a fost oprit de politisti un barbat de 44 de ani, din Bucuresti, care a stabilit si recordul zilei la viteza - conducea cu nu mai putin de 240 de km/h pe Autostrada Bucuresti - Ploiesti.

Spre pranz, la 11.32, un tanar de 21 de ani, din judetul Dambovita, a ramas fara permis de conducere pentru 90 de zile, dupa ce a fost depistat circuland pe A 1 - Ramnicu Valcea - Deva, cu 183 km/h.

Tot pe Autostrada A1 Ramnicu Valcea - Deva, la ora 11.58, politistii Brigazii Autostrazi si Misiuni Speciale au oprit si sanctionat o femeie de 32 de ani, din Deva, care conducea cu 210 km/h.

In fine, la ora 14.43, un bucurestean de 37 de ani a fost sanctionat contraventional cu amenda de 2.900 de lei, iar permisul de conducere i-a fost retinut in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile, dupa ce a fost inregistrat de apratul radar circuland cu 181 km/h.

Deja statisticile din Romania privind accidentele rutiere sunt ingrijoratoare. In 2016, pe soselele din Romania au avut loc 27.000 de accidente rutiere, cu 3.000 mai multe decat in 2015, cele mai multe din UE.

Mai mult, desi numarul de kilometri de autostrada nu a crescut sensibil in ultimii ani, in perioada 2011 -2015, am avut parte de o crestere cu nu mai putin de 56% a accidentelor cu victime pe autostrazi. Viteza execsiva si nerespectarea distantei minime de siguranta dintre masini sunt principalele cauze ale producerii accidentelor pe austostrazi.

Statisticile mai arata ca majoritatea accidentelor grave au fost provocate de soferi cu varste intre 22 si 26 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#viteza excesiva soferi , #amenzi circulatie
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Poza ceapa_verde
ceapa_verde
rank 5