Romania, tara amenzilor prea mici de circulatie

Luni, 14 Iunie 2010, ora 21:10
2587 citiri
Romania, tara amenzilor prea mici de circulatie

Romania se pozitioneaza pe ultimele locuri intr-un clasament al sigurantei rutiere intocmit de Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Potrivit datelor statistice, in primele patru luni ale anului, 730 de oameni au murit in 3.000 de accidente rutiere - o medie de sase morti pe zi, iar alte 2.700 de persoane au suferit rani grave, informeaza Adevarul.

Printre cauzele care stau la baza ratei inalte a mortalitatii pe soselele din Romania se numara infrastructura proasta, lipsa de educatie a participantilor la trafic si dispretul lor fata de reguli si legislatie.

"Infrastructura este proasta, soselele sunt de multe ori un pericol pentru soferi. Mai sunt lipsa de educatie a participantilor la trafic si dispretul lor fata de reguli si legislatie. Iar acestea din urma sunt consecinta amenzilor foarte mici. Avem cele mai mici amenzi din Europa", a precizat comisarul-sef Lucian Dinita, directorul Politiei Rutiere.

Statistica Politiei Rutiere arata ca, in perioada ianuarie-aprilie, au fost aplicate peste 950.000 de amenzi. Cu toate acestea, numarul mortilor a scazut nesemnificativ. "Amenzile nu mai sperie pe nimeni. Dupa ce ca sunt mici, nici macar nu le platesc. Le contesta in instanta si mai si castiga", spune Lucian Dinita, seful Politiei Rutiere.

Peste 230 de oameni au murit si alti 625 au fost grav raniti in accidente rutiere doar pentru ca nu au purtat centura de siguranta. O abatere care in Romania se sanctioneaza cu 120 de lei.

Spre comparatie, Franta pedepseste lipsa centurii de siguranta cu 135 de euro, Belgia si Germania, cu 50 de euro, iar Marea Britanie - tara recunoscuta pentru amenzile uriase si asprimea politistilor rutieri - cu 600 de euro!

Vaccinurile au salvat peste 154 de milioane de vieți în ultima jumătate de secol: ”Printre cele mai puternice invenţii din istorie” STUDIU
Vaccinurile au salvat peste 154 de milioane de vieți în ultima jumătate de secol: ”Printre cele mai puternice invenţii din istorie” STUDIU
Cel puţin 154 de milioane de vieţi au salvat vaccinurile în ultimii 50 de ani, adică şase vieţi în fiecare minut, potrivit unui studiu OMS publicat miercuri, 24 aprilie, în revista...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#amenzi circulatie, #studiu OMS, #infrastructura Romania, #clasament siguranta rutiera , #amenzi circulatie