3.000 de procese pentru sporuri, in trei ani, numai impotriva MJ

Sambata, 10 Ianuarie 2009, ora 15:25
2045 citiri
3.000 de procese pentru sporuri, in trei ani, numai impotriva MJ

Magistratii si personalul asimilat magistratilor au introdus in instanta, in ultimii trei ani, aprope 3000 de actiuni numai impotriva Ministerului Justitiei, solicitand diferite sporuri.

Printre cei care au deschis procese se afla si seful DNA, Daniel Morar, si presedintele CSM, Virgil Andreies.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Justitiei la solicitarea NewsIn, aceste aproape 3.000 de procese sunt deschise de catre judecatori si personalul asimilat magistratilor.

In ceea ce priveste cererile formulate de procurori, acestea sunt formulate in principal impotriva Ministerului Public-Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere ca aceasta institutie este ordonatorul principal de credite.

Procesele impotriva Ministerului Justitiei au fost deschise, asadar, pentru diferite sume de bani pe care magistratii si persoanele asimilate magistratilor doresc sa le recupereze de la stat. Acestea imbraca foma unor sporuri anticoruptie, sporuri "de calculator", prime de asigurare etc.

Magistrati importanti au dat statul in judecata pentru plata unor sporuri sau prime restante

Potrivit declaratiei de avere din vara lui 2008, insusi presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Virgil Andreies a castigat, in 2007, 53.981 de lei ca drepturi salariale restante peste salariile incasate.

De altfel, Virgil Andreies, a declarat, joi, pentru NewsIn, ca nu stie exact cate procese are pentru acordarea unor drepturi salariale, dar ca acestea ar fi in jur de 3-4 si nu 10 asa cum a fost acuzat.

Un alt membru al CSM, Anton Pandrea a primit si el "drepturi salariale restante"si a incasat suplimentar, in 2007, peste 40.000 de lei.

Procurorul Dan Chiujdea, tot de la CSM, si-a majorat veniturile pe 2007 cu 38.000 lei, bani incasati sub forma unor "venituri restante obtinute pe baza hotararilor judecatoresti", dupa cum se arata in declaratia de avere a magistratului.

Colegul sau din Consiliu, Liviu Dascalescu a dat in judecata atat CSM-ul, cat si Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. De la CSM a incasat 35.986 de lei in plus pe langa salarii si 46.376 lei de la parchet.

Vicepresedintele CSM, Bogdan Licu, a incasat, potrivit declaratiei de avere din noiembrie 2007, 24.529 lei cu titlul de "drepturi salariale restante".

La fel a procedat si judecatorul Costel Dragut, alt membru al CSM. Dragut este si presedinte al Curtii de Apel Craiova de unde a obtinut anul trecut, potrivit declaratiei de avere 141.316 lei suma ce reprezinta "salarii si alte drepturi banesti".

Dan Lupascu, un alt membru de marca al CSM a dat in judecata atit institutia pentru care lucreaza, cit si instanta de unde provine ca magistrat. Astfel, Lupascu a castigat pe langa salariile si indemnizatiile lunare, 37.415 lei numai de la Curtea de Apel Bucuresti.

Judecatoarea Angela Harastasanu, alt membru al CSM, a castigat "drepturi salariale restante" de 5.202 lei, potrivit declaratiei sale de avere din vara lui 2008.

La fel a procedat si Cristina Labus, membru al Consiliului ce a venit din partea Curtii de Apel Iasi. Judecatoarea Labus a incasat suplimentar anul trecut, pe langa salarii, 35000 lei de la instanta amintita. si Alexandrina Radulescu, alt membru CSM a primit anul trecut 18500 lei, cu titlul de "restante".

Chiar si seful DNA, Daniel Morar a incasat, anul trecut, 9.761 lei suma ce reprezinta "restante conform unor hotarari judecatoresti".

De la Inalta Curte de Casatie si Justitie, judecatoarea presedinte de sectie Gabriela Victoria Barsan, potrivit declaratiei de avere, a incasat in 2007 salarii plus drepturi salariale restante in valoare de 194.288 lei. La fel a procedat si judecatorul Gheorghe Buta, care a primit anul trecut salarii si "restante" in valoare de 199.222 lei.

De la DIICOT, structura centrala, procurorul Gheorghe Muscalu a incasat anul trecut, in urma unor procese cu institutia pentru care lucreaza, 34.000 lei.

Presedintele Traian Basescu a catalogat, joi, modul in care magistratii au obtinut unele mariri salariale drept "o interferenta grava a puterii judecatoresti in puterea Executiva", sustinand ca este deranjat de astfel de abuzuri si ca celelalte puteri ale statului ar trebui sa reactioneze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#procese pentru sporuri, #3000 actiuni magistrati, #ordonator principal credite , #ancheta