A inceput urmarirea penala in cazul Cathedral Plaza

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 13:12
3895 citiri
A inceput urmarirea penala in cazul Cathedral Plaza
Foto: Arhiva

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 a inceput urmarirea penala in cazul Cathedral Plaza.

Reprezentantii Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti (ARCB) au fost invitati recent la audieri, in calitate de parte vatamata, ca urmare a punerii in executare a sentintei penale definitive nr. 487/2012, a Judecatoriei Sectorului 1, pronuntata in dosarul nr.16747/299/2011, se arata intr-un comunicat ARCB, remis miercuri Ziare.com.

Declansarea urmaririi penale s-a facut impotriva S.C. MILLENIUM BUILDING DEVELOPMENT si a reprezentantului acesteia, Sasu Eremie Ovidiu Ioan, a S.C BOG'ART S.R.L. si a reprezentantului sau, Greu Sorin, precum si a S.C. WILLBROOK CONSTRUCT SRL si a lui Moise Dragos, in calitate de reprezentant al acesteia.

Perioada analizata priveste lucrarile din 10-21 noiembrie 2010 la constructia Cathedral Plaza, "adica cele efectuate iresponsabil, dupa anularea autorizatiei emise ilegal de Primarul Sectorului 1", precizeaza sursa citata.

Toti sunt acuzati de efectuarea de lucrari de construire la turnul de birouri Cathedral Plaza, fara autorizatie de construire, aceasta fiind anulata irevocabil de catre Curtea de Apel Suceava in 2010.

"Reactia prompta a Parchetului vine sa confirme interesul public pentru apararea valorilor sociale care privesc conservarea, punerea in valoare si protejarea monumentelor istorice, precum si a celor care privesc protejarea publica, fata de construirea fara autorizatie valabila. Ea confirma si condamnarea publica facuta de catre societatea civila, de diferite institutii de stat si de cult, de sute de mii de crestini catolici si ortodocsi si de alte confesiuni", transmit reprezentantii ARCB.

"Speram intr-un demers legal, coerent si intr-un termen rezonabil, care sa fie un exemplu pentru alte incercari de incalcare a legii constructiilor, astfel incat sa se realizeze functia educativa a sanctiunii penale", a declarat preot Gabriel Popa, secretar al ARCB.

In final, reprezentantii ARCB reamintesc faptul ca DNA continua cercetarea penala a reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti (ISU Bucuresti), care "au participat la intocmirea unui fals proces-verbal de receptie la asa zisa finalizare a lucrarilor amintitei constructii, iar la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 sunt depuse alte cateva plangeri penale ale Arhiepiscopiei, avand drept obiect cercetarea numeroaselor infractiuni, comise in cazul Cathedral Plaza".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Cathedral Plaza ancheta, #urmarire penala Cathedral Plaza , #ancheta