Adjunctul lui Gigi Becali vrea sa cumpere mormintele sotilor Ceausescu

Sambata, 16 Februarie 2008, ora 14:45
5505 citiri
Adjunctul lui Gigi Becali vrea sa cumpere mormintele sotilor Ceausescu

Vicepresedintele PNG, Marian Oprea, si realizatorul de televiziune Madalin Ionescu vor sa cumpere de la Administratia Cimiterelor si Crematoriilor Umane din Bucuresti (ACCU) presupusele locuri de veci ale sotilor Nicolae si Elena Ceausescu, informeaza Cotidianul in editia de sambata. Cei doi sint convinsi ca ramasitele pamantesti ale fostului cuplu dictatorial nu se afla in gropile din Cimitirul Ghencea, ci acestia au fost incinerati.

De altfel, potrivit documentelor Administratiei Cimitirelor, cele doua gropi nu au fost concesionate nimanui. Marian Oprea sustine ca a depus joi o cerere la ACCU pentru cele doua locuri, care teoretic sunt libere.

"Pentru mine, este un demers jurnalistic, pentru a elucida acest pacat in care ne-a aruncat clasa politica acum 18 ani asasinandu-i pe cei doi Ceausesti. De 18 ani, politicienii refuza sa le dea urmasilor familiei Ceausescu ramasitele pamantesti ale celor doi. Vrem sa aratam ca acele cadavre nu sunt acolo si sper sa pot demonstra saptamana viitoare ca acestea au fost incinerate", a declarat pentru Cotidianul Marian Oprea.

Contactat de Cotidianul, directorul ACCU, George Georgescu, a confirmat ca pentru presupusele locuri de veci ale sotilor Ceausescu nu exista nici un concesionar. Georgescu a evitat insa sa comenteze demersul lui Oprea si al lui Ionescu, precizind doar ca le va raspunde in termen legal. "Ramane sa vedem daca au dreptul la un loc de veci in cimitirele din Bucuresti", a declarat Georgescu.

La randul sau, viceprimarul Razvan Murgeanu a declarat, pentru Cotidianul, ca "situatia este foarte complicata: nu scrie nicaieri, dar nicaieri ca acolo ar putea fi inmormintat cineva. Orice bucurestean poate veni sa ceara acele locuri de veci".

Dupa executarea sotilor Ceausescu, in data de 25 decembrie 1989, in jurul locului in care acestia ar fi inmormantati s-a creat un adevarat mister. Oficial, cei doi au fost inhumati in Cimitirul Ghencea, devenit in anumite zile loc de pelerinaj pentru nostalgicii regimului.

Cererea lui Marian Oprea si a lui Madalin Ionescu apare la ceva mai mult de o saptamana dupa ce Tribunalul Bucuresti a obligat Ministerul Apararii sa ii prezinte lui Valentin Ceausescu dovezi clare care sa ateste inmormantarea celor doi parinti ai acestuia in Cimitirul Ghencea.

MAp a sustinut pe durata procesului ca nu are nici un act in acest sens. Totodata, instanta i-a refuzat lui Valentin Ceausescu dreptul de a concesiona cele doua locuri de veci, unde se presupune ca este inmormintata familia sa.

Reamintim ca, in urma cu trei ani, Judecatoria Sectorului 5 refuza cererea fiicei lui Nicolae Ceausescu, Zoe, privind exhumarea si efectuarea unei expertize medico-legale a ramasitelor celor doi fosti dictatori.

Gigi Becali a luat o decizie în cazul unuia dintre cei mai apreciați jucători
Gigi Becali a luat o decizie în cazul unuia dintre cei mai apreciați jucători
Risto Radunovic este unul dintre jucătorii de bază ai FCSB, având cotă de piață evaluată la 1,4 milioane de euro. Muntenegreanul are contribuții importantă acesta fiind un jucător...
Pleacă vedeta FCSB după câștigarea titlului? Gigi Becali a dat verdictul
Pleacă vedeta FCSB după câștigarea titlului? Gigi Becali a dat verdictul
FCSB poate fi campioană la finalul acestui sezon având un avans considerabil față de rivale, din play-off mai fiind de disputat încă cinci etape. FCSB are 11 puncte avans față de locul 2....
#morminte, #Ceausescu, #ghencea, #Marian Oprea, #Gigi Becali, #PNG , #ancheta