Adjunctul sefului penitenciarului Jilava, anchetat pentru sechestrare

Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 20:08
3786 citiri
Adjunctul sefului penitenciarului Jilava, anchetat pentru sechestrare
Foto: Arhiva

Curtea de Apel Bucuresti a admis plangerea subcomisarului Sergiu Stupu, fost sef al grupei de interventie de la Penitenciarul Jilava, impotriva adjunctului sefului inchisorii, comisarul Cristian Velicea, pe care il acuza de sechestrare ilegala.

Instanta arata, in motivarea sa, ca cercetarea penala efectuata anterior este incompleta, iar argumentele aduse in sprijinul solutiei de neincepere a urmaririi penale pe numele lui Cristian Velicea "sunt cu totul neconvingatoare", informeaza Puterea .

Potrivit lui Stupu, in 5 noiembrie 2009 i-a fost interzisa iesirea din Penitenciarul Jilava, sub pretextul obligarii de a semna un document. Instanta mai noteaza ca Stupu a putut parasi la acea vreme penitenciarul doar dupa 45 de minute si doar dupa sosirea unui echipaj de politie.

Reclamantul mai noteaza in plangerea sa ca se afla in afara orelor de serviciu si ca a putut parasi incinta penitenciarului doar dupa ce la fata locului a sosit un echipaj de politie, chemat de el la numarul unic de urgenta 112.

Totodata, Stupu precizeaza ca este presedintele Sindicatului "Fratia" Jilava, care are sediul in Penitenciarul Bucuresti-Jilava. "Dupa ce mi-am rezolvat aspectele de ordin medical, in jurul orei 17.25, m-am indreptat spre portile de iesire din Penitenciarul Bucuresti-Jilava, pe platoul unitatii intalnindu-ma cu seful meu ierarhic, comisar de penitenciare Cristian Velicea, pe care l-am salutat. Dupa aceea, la ora 17.30, am ajuns la a doua poarta actionata electric de catre agentul de la postul de control 1, si am actionat soneria semnalizandu-i agentului de la postul de control 1 ca doresc sa parasesc Penitenciarul Bucuresti-Jilava, deoarece mi-am rezolvat problemele de ordin medical pentru care venisem la Penitenciarul Bucuresti-Jilava, fiind in concediu medical", spune Stupu.

Reclamantul mai noteaza faptul ca agentul de la postul de control i-a comunicat faptul ca a primit ordin de la seful ierarhic, comisar Cristian Velicea, sa nu ii permita sa iasa din Penitenciarul Bucuresti-Jilava.

Stupu precizeaza ca a seful sau Velicea nu a luat in seama argumentele sale, astfel ca a sunat la numarul unic de urgenta 112 si la prietena sa, anuntand ca este sechestrat in Penitenciarul Jilava.

Cand a venit politia si a sunat sa i se deschida prima poarta, a aparut si Catalin Stroe, directorul Penitenciarul Bucuresti-Jilava, consemneaza in plangerea sa Stupu. Subcomisarul a explicat agentului de la politie ce s-a intamplat si cu ajutorul acestuia a putut parasi Penitenciarul Bucuresti-Jilava.

Procurorii au facut recurs, contestatia acestora avand un prim termen de judecata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in 28 octombrie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sechestrare penitenciarul Jilava , #ancheta