America de Nord si Europa vor fi acoperite de gheata

Joi, 24 Aprilie 2008, ora 07:44
8206 citiri
America de Nord si Europa vor fi acoperite de gheata

Temperatura atmosferica este in continua scadere, fapt ce ar putea duce la o noua era glaciara, potrivit lui Phil Chapman, geofizician si fost astronaut la NASA, relateaza ABC News.

Chapman crede ca urmatoarea era glaciara s-ar putea declansa foarte curand, iar in aceste conditii, America de Nord si Europa vor fi acoperite de un strat de gheata de 1.500 de metri.

"Un scenariu realist este ca, in cazul unei noi ere glaciare, o mare parte din teritoriul Americii de Nord si Europa va fi acoperit de un strat de gheata de 1.500 de metri grosime.

Echilibrul climateric este mentinut la fiecare 10.000 de ani de o perioada de incalzire. Aceasta perioada de interglaciatiune se pare ca dureaza de 11.000 de ani.

Daca temperatura continua sa scada, aceasta va ajunge la o valoare mai mica cu pana la 12 grade Celsius in urmatorii 20 de ani. Odata inceputa, glaciatiunea va dura poate 100.000 de ani", a declarat Chapman.

"Desi sunt multi cei care sustin incalzirea globala, adevarul este ca temperatura Terrei este in scadere constanta in ultimul deceniu in ciuda cresterii concentratiei atmosferice de dioxid de carbon.

Acum, temperatura atmosferica scade in continuare. Toate agentiile care monitorizeaza temperatura pamantului au raportat ca temperatura a scazut cu 0.7 grade Celsius in 2007.

Aceasta este cea mai rapida schimbare de temperatura inregistrata instrumental si ne situeaza undeva la nivelul temperaturii anilor 1930. Daca nu isi va reveni in curand, putem sa concluzionam ca incalzirea globala s-a terminat", a afirmat el.

Chapman isi bazeaza unele din convingeri pe evenimentele metereolologice din ultimul an, care nu au fost putine si nici neinsemnate.

"Sunt destule dovezi ca anul 2007 a fost foarte rece. A nins la Bagdad, pentru prima oara de secole intregi, iarna in China a fost ingrozitoare si calota glaciara australa s-a extins pana la nivelul celei gasite de James Cook in 1770", a mai spus Chapman.

Geofizicianul sustine ca gandul incalzirii globale ar trebui depasit.

"Este timpul sa renuntam la teoria incalzirii globale si sa planificam ce vom face daca vom intra in alta era glaciara.

Nu am nici o indoiala ca urmatoarea era glaciara va fi mult mai grava decat precedenta si mult mai daunatoare decat orice incalzire globala.

Milioane de oameni vor muri de foame si alte miloane vor fi afectate de boli din cauza temperaturilor scazute", a precizat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Charles Michel a respins acuzaţiile lui Trump, care susţine că Europa nu ajută suficient Ucraina. „Să restabilim adevărul”
Charles Michel a respins acuzaţiile lui Trump, care susţine că Europa nu ajută suficient Ucraina. „Să restabilim adevărul”
Charles Michel, preşedintele Consiliului European a respins acuzaţiile fostului preşedinte american Donald Trump, care susţine că Europa nu ajută suficient Ucraina, transmite vineri, 19...
Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Prima țară europeană care a legalizat schimbarea sexului reduce vârsta de la care se poate face intervenția la 16 ani
Parlamentul Suediei a adoptat o lege care reduce vârsta minimă pentru schimbarea legală a sexului de la 18 la 16 ani şi facilitează accesul la intervenţii chirurgicale. Legea a fost...
#America, #nord, #Europa, #gheata, #era glaciara , #ancheta