Americanii au vrut sa doboare un OZN in 1957

Luni, 20 Octombrie 2008, ora 19:20
6469 citiri
Americanii au vrut sa doboare un OZN in 1957

Doua avioane de lupta americane au primit ordinul sa doboare un obiect zburator neidentificat (OZN) deasupra Marii Britanii, in timpul Razboiului Rece, afirma unul dintre piloti, citat in documentele desecretizate luni de autoritatile britanice.

Un pilot a declarat ca a fost pe punctul de a lansa 24 de rachete in directia obiectului, care se misca haotic si aparea pe radar ca un "transportor aerian", arata Reuters.

Pilotul, Milton Torres, in varsta de 77 de ani in prezent, a declarat ca obiectul ramanea nemiscat o perioada de timp, in aer, dupa care atingea o viteza estimata de peste 7.600 de mile pe ora, adica 12.000 de kilometri pe ora.

Dupa alerta, Torres a primit ordin sa nu vorbeasca niciodata despre incident, si a pastrat tacerea timp de peste 30 de ani.

Intr-o marturie scrisa, Torres a descris cum a decolat in graba, la bordul avionului sau F-86 D Sabre, de pe aeroportul militar din Manston, Kent, in mai 1957.

"Eram locotenent atunci si eram constient de gravitatea situatiei. M-am simtit ca si cum as fi avut numai un picior intr-un concurs de dat cu sutul", a spus el.

"Am primit ordin sa lansez o salva de rachete in OZN. Autentificarea a fost valida si am selectat 24 de rachete. Am fixat tinta. (...) Cu cat este mai mare avionul, cu atat mai usor fixezi tinta. Practic s-a fixat singura", a adaugat pilotul. In ultimul moment, insa, obiectul neidentificat a disparut de pe radare, iar avioanele de lupta au fost rechemate la sol.

Torres s-a intors la baza si a doua zi a fost audiat de o persoana care nu s-a prezentat si care "parea un vanzator bine imbracat de la IBM". "M-a amenintat cu periclitarea securitatii nationale daca voi sufla un cuvant cuiva", a adaugat pilotul.

Documentele nu contin nicio explicatie oficiala pentru incidentul care a survenit intr-o perioada foarte tensionata dintre Occident si URSS. Avioanele erau constant pregatite de lupta la bazele britanice, pentru a contracara un eventual atac sovietic.

Potrivit dosarelor, in alte cazuri obiectele zburatoare neidentificate vazute de diferiti martori erau de fapt baloane meteorologice, nori sau avioane normale. Torres, insa, asteapta de 50 de ani o explicatie.

"Nu voi uita niciodata", a declarat el pentru Times. "In noaptea aceea mi s-a ordonat sa deschid focul inca dinainte sa decolez. Acest lucru nu mi se mai intamplase niciodata pana atunci", a adaugat el.

Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Un șir recent de accidente misterioase la fabricile de armament din SUA și Marea Britanie care au produs arme și echipamente pentru forțele ucrainene ce se apără în fața armatei lui Putin a...
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Protestele faţă de războiul din Gaza s-au extins de la Columbia şi Yale la alte universităţi, în timp ce oficialii se străduiesc să disperseze o mişcare de protest în plină expansiune,...
#OZN, #doborat, #1957, #Marea Britanie, #SUA, #misiune, #desecretizat, #pilot , #ancheta