Ancheta in scolile din Valcea dupa ce mai multi elevi au primit cornuri mucegaite

Luni, 23 Septembrie 2019, ora 18:20
3129 citiri
Ancheta in scolile din Valcea dupa ce mai multi elevi au primit cornuri mucegaite
Foto: Arhiva Pixabay

Inspectorii scolari si cei de la Directia de Sanatate Publica au declansat luni mai multe verificari in scolile din judet dupa ce saptamana trecuta au primit sesizari ca in mai multe unitati scolare au fost distribuite cornuri mucegaite in cadrul programului guvernamental "Laptele si cornul".

Potrivit inspectorului scolar general Andra Bica, pana acum au fost controale in toate unitatile scolare care au invatamant primar si gimnazial din municipiile Ramnicu Valcea si Dragasani, precum si din orasele Babeni si Horezu, urmand ca zilele urmatoare sa fie verificate si scolile din celelalte localitati.

"Astazi (luni, n.red.) au fost verificate toate scolile in care se primesc aceste produse din aceste patru orase. Inspectorii scolari a fost de dimineata, intre orele 7,00 si 8,00, cand se aduc produsele, si au verificat in principal stadiul primirii lor, insa nu au mai fost constate nereguli. Sunt doua scoli care au refuzat sa primeasca aceste produse si astazi, insa in mare parte celelalte au fost multumite de cum se prezentau aceste cornuri.

Conditiile in care sunt depozitate aceste produse in scoli sunt bune, ca si in anii trecuti, insa au existat scapari pentru ca nu se pot verifica toate cornurile primite. Exista o singura persoana care face verificarea acestor produse cand sunt aduse, de regula administratorul scolii, si, in special la scolile unde sunt foarte multi elevi, verificarea se face prin sondaj.

Saptamana trecuta, s-a intamplat sa nu fie constatate cornurile cu mucegai care au ajuns la elevi. Erau in termenul de valabilitate. Nu sunt eu in masura sa spun din ce cauza erau mucegaite, dar din cate am inteles, este posibil ca ele sa fi fost ambalate atunci cand inca erau calde", a precizat inspectorul scolar general din Valcea.

Controale in scolile din municipiul Ramnicu Valcea au facut si inspectorii DSP, dar pentru ca firma producatoare este din Constanta au cerut omologilor constanteni sa faca verificari la sediul acesteia si sa comunice de urgenta masurile dispuse pentru ca astfel de situatii sa nu se mai repete.

"Am verificat in scoli conditiile de igiena in care se depoziteaza aceste produse. De asemenea, au fost facute recomandari persoanelor care preiau de la unitatea distribuitoare produsele pentru verificarea valabilitatii produselor si a documentelor de insotire a marfii.

DSP a facut adresa si catre omologul din Constanta in care am specificat si le-am transmis informatii cu ceea ce s-a intamplat la Valcea, urmand sa se verifice producatorul si sa ne comunice si dansii ceea ce au gasit acolo si ce masuri au fost dispuse. Termenul este de urgenta", a mentionat directorul DSP Valcea, Lorena Margaritescu.

De asemenea, reprezentantii Consiliului Judetean Valcea au anuntat, printr-un comunicat de presa, ca sunt dispusi sa rezilieze contractul cu firma furnizoare daca se va constata ca in continuare produsele livrate copiilor sunt necorespunzatoare.

"Nu vom tolera nicio abatere la calitatea produselor si vom merge chiar pana la rezilierea contractului. Am notificat clar firma in acest sens. Chiar daca vom rezilia acest contract, programul nu se intrerupe, fiindca exista o a doua firma castigatoare a licitatiei, care, in caz de nevoie, va prelua furnizarea acestor produse", se arata in comunicatul CJ Valcea.

Licitatia pentru distribuirea produselor de panificatie din Valcea a fost castigata de firma SC Dobre si fiii SRL din Constanta. Conform contractului, care are o valabilitate de doi ani, elevii din Valcea primesc trei zile pe saptamana cornuri si doua zile biscuiti. In anul scolar trecut, din cauza unor probleme birocratice, desemnarea furnizorilor acestor produse s-a facut foarte aproape de vacanta de vara, astfel ca elevii din Valcea au primit aceste produse doar cateva saptamani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#cornuri mucegaite scoli Valcea , #ancheta
Comentarii
Poza Nasty
Nasty
rank 5
Cornurile ajung din Constanta in Valcea, mucegaite, pe filiera PSD!