Ancheta la Nokia, declansata de cetateanul Paszkany

Joi, 20 Martie 2008, ora 07:30
2820 citiri
Ancheta la Nokia, declansata de cetateanul Paszkany

Interesul DNA pentru posibilele speculatii cu terenuri din jurul Nokia n-a aparut peste noapte. Procurorii DNA Bucuresti care verifica licitatia pentru mall-ul din cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, castigata de Iulius Grup, s-au referit, in timpul anchetei, la investitia companiei finlandeze, desi nu avea legatura cu cauza, relateaza Gandul.

Unii dintre cei chemati la declaratii, membri ai comisiei de licitatie si directori din Consiliul Judetean Cluj, au marturisit ca procurorul de caz a incercat sa-i intimideze, sugerand ca stie si despre alte afaceri dubioase - aici a fost pronuntat numele companiei finlandeze.

"Cand i-am spus ca noi ne ocupam de chestii serioase, a afirmat ca stie el ce serioase sunt. De exemplu, Nokia, despre care a afirmat, pe un ton superior, care sugera cine stie ce nereguli, ca stie el ca e afacerea lui Tariceanu", a declarat unul dintre angajatii CJ pentru sursa citata.

Anchetarea licitatiei a fost demarata anul trecut, dupa ce, in martie, la bilantul Parchetului General, Traian Basescu a afirmat ca a primit pe email un memoriu "de la un cetatean din Cluj" si ca, daca cele scrise se confirma, reprezinta proba "impletirii intereselor intre politic, oameni de afaceri, oameni de presa si, din pacate, si a unor magistrati implicati intr-un proces de impingere a unei licitatii".

Dupa exemplul dat de presedinte, DNA a deschis un dosar, iar Paszkany Arpad Zoltan, autorul memoriului, l-a laudat pe Traian Basescu: "e un barbat adevarat".

Ancheta DNA din jurul terenurilor capata si aspecte politice. Daca, marti, presedintele CJ, Marius Nicoara (PNL), si-a manifestat ingrijorarea ca in spatele anchetei ar putea fi "o actiune electorala", miercuri, primarul Clujului, Emil Boc, a facut apel la politicieni sa ajute la separarea apelor intre cercetarea penala si investitie, deoarece "incercarea unora, locali sau nationali, de a face atmosfera in jurul proiectului creeaza un sentiment de neincredere".

Boc a precizat ca nu se refera la Nicoara si a afirmat ca are dovada faptului ca se incearca alungarea unor investitii mari, de talia Nokia, din Cluj, pentru a le muta in alte parti ale tarii, dar a refuzat sa pronunte "deocamdata" nume.

Marius Nicoara a anuntat acum cateva zile ca negociaza cu o companie de talie mondiala o investitie de un miliard de euro.

DNA Cluj a cerut CJ sa-i trimita toate documentele legate de negocierile cu Nokia, urmarind sa verifice daca, in perioada in care informatia despre locatia de la Jucu era cunoscuta doar intr-un cerc restrans, nu s-au facut speculatii cu terenuri.

Conform documentelor CJ, locatia a fost stabilita in a doua parte a lui februarie 2007, iar intelegerea a fost parafata cu Guvernul Romaniei peste o luna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Când se va finaliza ancheta în cazul deceselor de la Spitalul Pantelimon. Colegiul Medicilor susține că sunt două decizii posibile
Când se va finaliza ancheta în cazul deceselor de la Spitalul Pantelimon. Colegiul Medicilor susține că sunt două decizii posibile
Finalizarea şi prezentarea cât mai repede a rezultatelor cercetării în cazul de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Bucureşti sunt foarte importante, însă este...
#Nokia, #ancheta, #DNA, #terenuri, #paszkany , #ancheta