Basescu, inregistrat pe ascuns in timpul afacerii Tigareta II

Luni, 31 August 2009, ora 17:38
13643 citiri
Basescu, inregistrat pe ascuns in timpul afacerii Tigareta II

Valentin Vasilescu, fost comandant adjunct al Aeroportului Otopeni in timpul scandalului Tigareta II, a declarat luni, intr-o emisiune televizata, ca l-a informat pe Traian Basescu, in calitate de ministru al Transporturilor, ca pe aeroport s-ar fi facut trafic de arme, dar acesta nu a luat nicio masura.

"Am avut o intalnire cu el atunci, m-a primit in audienta. L-am inregistrat pentru ca banuiam ca omul nu va fi corect", a declarat Vasilescu la Antena3, precizand ca are o inregistrare pe reportofon a convorbirii cu Traian Basescu din 1999 si confirmand o parte din acuzatiile pe care Sorin Rosca Stanescu le-a lansat pe blogul sau la adresa actualului sef al statului.

Vasilescu spune ca intreaga operatiune "Tigareta II" a fost "o operatiune speciala cu arme si nu cu tigari, asa cum s-a inscenat in mod KGB-ist".

La insistentele moderatoarei emisiunii, Vasilescu a declarat ca inregistrarea tine cateva minute si prezinta doar ceea ce a raspuns Traian Basescu in timpul convorbirii respective, nu si ce l-a intrebat el.

Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu a publicat saptamana trecuta pe blog-ul sau grave acuzatii la adresa presedintelui Romaniei, legate de traficul de armament.

Intr-una dintre postari, Rosca Stanescu vorbeste despre legatura dintre locotenent colonelul Cornel Purcarea si familia Basescu, Purcarea ar fi un "prieten si asociat de afaceri al lui Mircea Basescu", care a lucrat in serviciul secret al Armatei si care avea relatii stranse cu un alt personaj implicat in "Tigareta 2" si anuume Valentin Vasilescu, pe atunci comandant adjunct al AIBO, arestat de altfel in seara zilei de 6 mai 1998.

"Epopeea 'Tigareta 2', cel putin din perspectiva personajelor implicate, se intinde pana in ianuarie 2005, cand la carma Ministerului Justitiei a fost numita Monica Macovei. Atunci, lui Valentin Vasilescu i s-a comunicat in mod oficial de catre procurorul Ciprian Nastasiu de la Inalta Curte de Castie si Justie, ca i-a fost repartizat dosarul 26/P/2005, in care trebuie sa continue cercetarea lui Vasilescu pentru contrabanda cu tigari din noaptea de 16 spre 17 aprilie 1998.

Dar, in mod straniu, de atunci si pana cand a fost destituit, Ciprian Nastasiu nu l-a invitat niciodata la vreo audiere".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Traian Basescu Tigareta, #afacerea Tigareta inregistrare, #Valentin Vasilescu Tigareta , #ancheta