Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Blocurile Elenei Udrea muta autostrada si cimitirul

Luni, 24 August 2009, ora 10:02
5679 citiri
Blocurile Elenei Udrea muta autostrada si cimitirul
Foto: Reuters

La Agentia Regionala pentru Protectia Mediului a fost prezentat spre avizare un Plan de Urbanistica Zonala (PUZ) al ministrului Turismului, Elena Udrea.

PUZ-ul de pe Neajlovului 87-91, 93-95, al carui beneficiar este Elena Udrea, prevede ridicarea a cinci blocuri de cate doua etaje pe malul Lacului Grivita, relateaza Jurnalul National.

Timp de mai bine de doi ani, cei 6.000 de metri patrati ai Elenei Udrea au fost amenintati de un alt proiect. In 2007, proprietatea ministrului era brazdata, ce-i drept pe hartie, de viitoarea strapungere catre Autostrada Bucuresti-Brasov. Astfel ca proiectul rezidential al Elenei Udrea a fost conditionat pentru aprobare de schimbarea unui alt PUZ, si anume legatura spre autostrada.

Traseul acestei penetratii a stationat mai bine de doi ani pe terenul ministrului Turismului, facandu-l neconstruibil. In aprilie 2009, bulevardul isi modifica unghiul. El va traversa lacul, dar si Cimitirul Damaroaia, printr-un viaduct, eliberand proprietatea Elenei Udrea.

Organizatiile de mediu prezente in comisia de Urbanism au atras atentia asupra faptului ca zona Neajlovului impune reglementari stricte.

"Acolo este un sit arheologic. Terenul are incadrare V 4, ceea ce il aduce la rangul de spatiu verde protejat. Legea mediului interzice constructiile de pe spatiile verzi. Mai mult, din cate am vazut noi, proiectul nu respecta distanta prevazuta de Legea Apelor si se gaseste la 15 metri de malul lacului. In aceasta situatie vorbim despre o serie de avize ce ar trebui date atat de Ministerul Culturii, cat si de Apele Romane", a precizat Nicolae Radulescu Dobrogea, presedintele Eco-Civica.

Pe de alta parte, arhitecul-sef al Primariei Capitalei, Gheorghe Patrascu, a explicat ca proiectul este unul cat se poate de decent: "Este o solicitare normala si respecta caracterul si tendinta de dezvoltare a zonei, pastrand atat inaltimea, cat si functia".

Acum, proprietatea Elenei Udrea, eliberata prin devierea bulevardului spre Autostrada Bucuresti-Brasov, isi asteapta constructiile.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#teren Neajlovului Elena Udrea, #Elena Udrea PUZ Damaroaia , #ancheta